Nasıl Olunur?

2024 Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? Sandık Görevlisi Ne Kadar Ücret Alıyor?

2024 Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? Sandık Görevlisi Ne Kadar Ücret Alıyor? bu yazımızda seçim yaklaşması ile en çok merak edilen sorulardan olan Sandık Görevlisi Ne İş Yapar? 2024 Sandık Görevlisi Olmak İçin Nereye Başvurulur? Seçim Sandık Görevlisi Başvurusu hakkında tüm merak edilenleri yazımızın devamında bulabilirsiniz…

2024 Sandık Görevlisi Nasıl Olunur?

2023 sandik gorevlisi nasil olunur

2024 yılı seçimlerin yaklaşması ile birlikte en çok merak edilenler arasında yer alan YSK Sandık Görevlisi Nasıl Olunur? Sandık Görevlisi Olmak İçin Nereye Başvurulur? Seçimlerde en çok görev düşenlerden biri de Sandık görevlileridir.

Öncelikle sandık Görevlisi hakkında kısaca bilgi verecek olursak; Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Sandık Kurulu Görevlisi alımları yapacak. Seçim günü sandık başında yapılacak seçim sürecini takip edecek, sandık başındaki işleri yürütecek sandık görevlileri, yaptıkları bu iş karşılığında para alacaklar.

Ayrıca Müşahit Üye hakkında da bilgi verecek olursak; sandık başında tüm işleri takip etmek için siyasi partilerin temsilcileri, bağımsız adaylar ve YSK’nın belirleyeceği üyelere müşahit üye denmektedir.

İki çeşit olan sandık görevlisi bulunmaktadır,  ilki partilerin sandık görevlisidir. Siyasi partilerin sandık görevlisi olmak için başvurular YSK’ya yapılmaktadır. İl İlçe YSK binalarına yapılacak başvuruların ardından adaylar sandık görevlisi olabilirler.


2024 Sandık Görevlisi Olmak İçin Nereye Başvurulur?

2023 sandik gorevlisi olmak icin nereye basvurulur

Sandık Görevlisi Olmak için başvuru formu ya da internet üzerinden bir başvuru kanalı bulunmamaktadır. Buna başvuru için YSK’ya müracaat etmeniz gerekmektedir.

Sandık kurulu ise 5 kişiden oluşur. bunların 4’ü sandık görevlisi diğeri ise sandık başkanıdır. Dört görevliden biri kamu görevlisidir. Diğer isimler ise siyasi parti üyeleridir. Sandık Kurulu Başkanı ve Sandık Kurulu memur üyesi devlet memuru olanlardan YSK tarafından belirlenir. Siyasi partiler sandık görevlisi olarak belirleyeceklerini YSK’ya bildirir.

Sandık başkanı olmak için devlet memurluğu şartı aranmaz. Sandık kurulu görevlilerinin en temel işi, seçimlerin objektif ve adil bir şekilde sonuçlanmasıdır. Seçimlere hile karışmaması, sayımların düzgün şekilde yapılması, oy kullanmaya gelenlerin oylarını demokratik ortamda, baskısız ve yasalara uygun şekilde kullanması sağlanacak.


2024 Sandık Görevlisi Ne Kadar Ücret Alıyor?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine 2024 yılında da sandık görevlileri ücreti alınacaktır. Seçimlerde sandık başında görev alan kişiler, görevlerine göre farklı ücret alabiliyor.

1 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde görev alacak sandık görevlilerinin ücretleri belirlendi. Buna göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ücret ödenecek.


👉 AFAD Gönüllüsü Nasıl Olunur? 

👉 Lise Mezunu Polis Nasıl Olunur? 


Bizi Instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu