Kaç Gün Kaldı

2024 LGS Kaç Gün Kaldı? LGS 2024 Geri Sayım Sayacı

2024 LGS Kaç Gün Kaldı? DGS 2024 Geri Sayım Sayacı. 2024 yılında LGS girecek öğrenciler 2024 LGS ne Zaman? LGS 2024 Saat Kaçta ? merak etmekte. LGS’ ye çalışan öğrenciler çalışmalarını sürdürürken bir yandan da 2024 LGS sayacı, 2024 LGS geri sayım araştırmakta. Yazımızın devamında 2024 LGS geri sayım sayacını bulabilirsiniz.

2024 LGS Kaç Gün Kaldı?

2024 lgs kac gun kaldi

LGS sınavı Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2018 yılından bu yana her yıl yapılan ve Merkezi Sınavla öğrenci alacak olan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları ve özel program ve proje uygulayan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçmek amacıyla gerçekleştirilen, 8’inci sınıf öğretim müfredatı göz önünde bulundurularak düzenlenen ve çoktan seçmeli 90 sorudan oluşan ve Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde iki oturumda gerçekleştirilen sınavdır.

Günümüzde MEB tarafından “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav”  şeklinde isimlendirilmektedir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir ve PISA, TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen sorulardan oluşmaktadır. Aynı gün içinde iki oturum halinde uygulana LGS’ ye girmek zorunlu değildir. Lakin LGS’ ye sadece 8. sınıf öğrencileri girmektedir.

LGS hazırlanan adaylar; 2024 LGS Kaç Gün Kaldı? merak etmekte. 2024 LGS Geri Sayım Sayacı kullanarak sınava hazırlanırken, kolaylıkla çalışmalarınızı kalan zamana göre planlayabilirsiniz. 2024 LGS Sınavı Ne Zaman, Hangi Gün, Saat Kaçta? 2024 LGS Sınav Süresi Ne Kadar? sorularının cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

Aşağıda yer alan Sınav Tarihi daha önceki yıllarda yayınlanan sınav tarihi baz alınarak tahmini olarak hazırlanmıştır. ÖSYM Sınav takvimi yayınlanınca LGS 2024 Sınav Tarihi ve ayrıntıları güncellenecektir.

  • 2024 LGS Başvuru Tarihi: 8-18 Nisan 2024
  • 2024 LGS Sınav Tarihi: 8 Haziran 2024
  • 2024 LGS Sınav Günü: Pazar
  • 2024 LGS Sınav Saati: 09:30 / 11:30
  • 2024 LGS Sınav Süresi: 1. oturum: 75 dakika / 2. oturum 80 dakika
  • 2024 LGS Sınav Soru Sayısı: 1. oturum: 50 soru / 2. oturum 40 soru

LGS 2024 Geri Sayım Sayacı


2024 LGS Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2024 lgs hakkinda bilinmesi gerekenler

LGS’de Yanlışlar Doğruları Götürür mü?

LGS’de 3 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.

LGS Baraj Puanı Kaçtır?

MEB’in LGS kılavuzunda LGS baraj puanı hakkında açıklama bulunmamaktadır.

LGS Puanı Hesaplanabilmesi için Kaç Net Yapılmalıdır?

MEB’in LGS kılavuzunda LGS puanının hesaplanabilmesi için kaç net yapılması gerektiği ile ilgili bilgi bulunmamaktadır.

LGS’ye son 1 ay kala neler yapılır?

LGS’de çıkacak konu müfredatı ve soru dağılımı kılavuzda belirtilmiştir. En doğru strateji kılavuzdan eksik konuları belirlemek ve bu eksik konuları tamamlamak olacaktır. Bunun için özel ders alma imkânı bulunan öğrenciler özel ders alarak çok daha hızlı bir şekilde eksik konularını tamamlayarak rakiplerinin önüne geçme fırsatı yakalayabilir. Özel ders ilanlarının arasında ders ders ya da konu konu planlanan ders içerikleri de mevcuttur. Aynı konuda zorlanan birkaç kişi bir araya gelerek daha düşük maliyetlerle özel grup dersi ayarlayarak yine verimli bir öğrenme süreci geçirebilirler.

Sınava Girerken Öğrencilerden İstenecek Belgeler Nelerdir?

Geçerli kimlik belgesi, Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi, Geçerli kimlik belgesi olmayanlar, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/ barkodlu – karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir.

T.C. İçişleri Bakanlığı 5490 sayılı “Nüfus Hizmetleri Kanununa ve Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik” gereği 15 (on beş) yaşından itibaren nüfus cüzdanlarında/T.C. kimlik kartlarında fotoğraf bulundurulması zorunludur.

Sınav Başvurusu Nereden Yapılacak?

Merkezi sınav başvuruları tüm 8. sınıf öğrencileri için MEB tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecektir. (Yurt dışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler hariç) Başvurusu MEB tarafından gerçekleştirilecek öğrencilerin sınav başvurusu için ayrıca bir işlem yapılmayacak.

Yurt Dışında E-okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler Sınav Giriş Belgelerini Nereden Alacaklar?

Yurtdışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler sınav giriş belgelerini 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik, Başkonsolosluk veya Konsolosluklardan alacak ve onaylatacaklardır.

Sınav Giriş Belgesi Nereden Alınacak?

Fotoğraflı sınav giriş belgesi 28 Mayıs 2020 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Sınav Giriş Belgesini Kaybeden Öğrenci Ne Yapmalı?

Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenci belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecektir.

Sınava Tüm Öğrencilerin Katılma Zorunluluğu Var Mıdır?

Hayır. Sınava katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Aileler Başvuru İçin Okula Gitmek Zorundalar Mı?

Hayır. Öğrenci ve velilerin başvuru için hiçbir şey yapmasına gerek olmayacak. Tüm 8. Sınıf öğrencileri için başvurular MEB tarafından merkezi olarak gerçekleştirilecektir. (Yurt dışında e-okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler hariç)

Sınavla Öğrenci Alan Okul Sayısı Arttırıldı Mı?

Evet. 2019 yılında okul sayısı 1526 idi. 2020 yılı için okul sayısı 1856 oldu. Okul sayısında %21,62 artış sağlandı.

Okullar tatil oldu, Sınavda Sorulacak Sorular Hangi Konuları İçerecek?

Her alan için 8. Sınıfın sınava esas derslerinden 2019-2020 eğitim öğretim yılı birinci dönem sonu itibariyle öğretimi tamamlanan konu ve kazanımlara göre öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacaktır.

Birinci Dönem Konuları Hangileridir?

Birinci dönem konu ve kazanımları MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının http://ttkb.meb.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.


👉 8. Sınıf LGS Çıkmış Sorular PDF MEB Tüm Dersler

👉 LGS OBEB-OKEK Çıkmış Sorular PDF İndir

👉 LGS Çarpanlar ve Katlar Çıkmış Sorular PDF İndir

👉 2023 LGS Kimler Girebilir? 2023 LGS Hakkında Bilinmesi Gerekenler

👉 İstanbul En İyi Liseleri ve Taban Puanları 2023 LGS

👉 2023 LGS Tüm Dersler İçin En İyi YouTube Kanal Önerileri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu