Üniversite Tanıtım

Abdullah Gül Üniversitesi Tanıtım – AGÜ Hakkında Detaylı Bilgi

Abdullah Gül Üniversitesi Tanıtım – AGÜ Hakkında Detaylı Bilgi araştırması yapanlar için bu yazımızda Abdullah Gül Üniversitesi AGÜ Nasıl Bir Üniversite? AGÜ Özel mi, Devlet mi? AGÜ Üniversitesi İyi mi? AGÜ Bölümleri hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Abdullah Gül Üniversitesi Tanıtım

abdullah gul universitesi tanitim

Üniversite sınavı sonrasında sınavda başarılı olan adaylar gelecek için kariyer planlanması yapmaya başladı. Bu planlama doğrultusunda önemli adımlardan biride seçilen bölüm ve seçilen üniversitedir. Hal böyle olunca Üniversite ve Bölüm Tercihi yapacak adaylar için bu yazımızda Abdullah Gül Üniversitesi Tanıtım – AGÜ Hakkında Detaylı Bilgi vermeye çalışacağız.

Tercihlerini yapmadan önce bölüm ve üniversite hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için sayfamızda tüm üniversitelerin tanıtım yazılarını bulabilirsiniz.

Kayseri’de bulunan AGÜ, Türkiye’de ilk vakıf destekli devlet üniversitesidir. Ve bu şekilde 21 Temmuz 2010 tarihinde kurulmuştur. Üniversite, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ve en büyük sanayi yerleşkelerinden biri olan Sümerbank Bez Fabrikası’nın eğitim kampüsüne dönüşümü projesidir. İlk öğrencilerini 2013-2014 akademik yılında almıştır. Üniversitenin ikinci kampüsü olan Mimar Sinan Kampüsü’nün yapımı da devam etmektedir.

Kayseri’ye yeni bir devlet üniversitesi kazandırılmasına yönelik çalışmalar, Büyükşehir Belediye Başkanlığı girişimiyle bir araya gelen Kayseri’nin kanaat önderleri tarafından 2007 yılında başlatılmıştır. Üniversitenin, kalkınması ve girişimciliği ile Türkiye’de örnek gösterilen Kayseri’nin vizyonuna uygun olarak, kenti eğitimde de öne çıkarması amaçlanmış, Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün adını taşıması düşünülmüştür. Cumhurbaşkanımız, bu üniversitenin Türkiye yükseköğretiminde fark yaratacak, uluslararası alanda rekabet edebilecek kaliteli bir üniversite olması şartıyla bu teklifi uygun görmüştür.

Uluslararası düzeyde eğitim ve araştırma yapan bir kurum olması hedeflenen AGÜ’yü yeni bir model olarak ortaya çıkaran en önemli unsurlardan biri AGÜ Destekleme Vakfı’dır (AGÜV). AGÜV 13 Temmuz 2011 tarihinde kurularak, üniversitenin gelişimine paralel ve etkin bir destek sağlamak üzere çalışmalarına başlamıştır.

Abdullah Gül Üniversitesi 1 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kanunla birlikte Kayseri’de kurulmuştur. Kısa adı AGÜ’dür ve vakıf destekli devlet üniversitesi statüsündedir. Üniversite adını Türkiye Cumhuriyeti’nin 11.Cumhurbaşkanın isminden almıştır.

Abdullah Gül Üniversitesi sloganı; Türkiye’de 3. Nesil Üniversitelerin Öncüsü”dür.


Abdullah Gül Üniversitesi Bölümleri

abdullah gul universitesi bolumleri

Abdullah Gül Üniversitesi’nin fakülte ve yüksekokulları listesini ve bu fakültelerde bulunan bölümleri (programları) aşağıda bulabilirsiniz.

Mühendislik Fakültesi

  • Mühendislik Bilimleri
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Elektrik & Elektronik Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • İnşaat Mühendisliği
  • Makine Mühendisliği
  • Nanoteknoloji Mühendisliği

Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi

  • Biyomühendislik
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

Mimarlık Fakültesi

  • Mimarlık Bölümü

Yönetim Bilimleri Fakültesi

  • İşletme
  • Ekonomi

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
  • Psikoloji

Yabancı Diller Yüksekokulu


Abdullah Gül Üniversitesi Kampüste Yaşam

abdullah gul universitesi kampuste yasam nasildir

Abdullah Gül Üniversitesi Mimar Sinan ve Sümer Kampüsleri olmak üzere iki adet yerleşkeye sahiptir. Ana kampüs Mimar Sinan Kampüsü olarak planlanmış olup bu kampüsün inşaatı halen devam etmektedir. Sümer Kampüsü ise şu an var olan tek yerleşkedir. Abdullah Gül Üniversitesi’nin Sümer kampüsünde öğrencilerin yararlanabileceği sosyal, kültürel ve fiziksel aktiviteler ile kendilerini geliştirebilecekleri birçok alan ve tesis bulunmaktadır.

Öğrenciler spordan, bilimsel ve sanatsal etkinliklere kadar kampüs içerisinde birden fazla aktiviteyi Sümer Kampüsü’nde gerçekleştirebilmektedir. Kampüsün yakınında bulunan öğrenci köyü ise Abdullah Gül Üniversite’sinde okuyan öğrencilerin yaşam alanını oluşturmaktadır. Abdullah Gül Üniversitesi yüksekokulları, yerleşke birimleri ve diğer kampüs içindeki tesislerin bulunduğu ile alakalı bilgiyi aşağıdaki listeleri inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Abdullah Gül Üniversitesi Sosyal ve Kültürel Tesisleri

  • Öğrenci Köyü
  • Abdullah Gül Üniversitesi Konuk Evleri
  • Kütüphane
  • Öğrenci Kulüpleri
  • AGÜ Gençlik Fabrikası

Abdullah Gül Üniversitesi Spor Tesisleri

  • Fitness Salonu
  • Dans Stüdyosu
  • Step/Aerobic Stüdyosu
  • Yakın Dövüş ve Savunma Sporları Stüdyosu

24 Saat Yaşayan Kampüs
Üniversite anılarınızı hayatınız boyunca gülümseyerek hatırlayacaksınız. Bu anılarınızın büyük bir kısmı arkadaşlarınızla birlikte yaşadıklarınız oluşturacak. Aslına bakarsanız öğrenme sürecinizin de çok önemli bir bölümünün arkadaşlarınızla paylaşımlarınızdan, birlikte öğrenme etkinliklerinden geldiğinin farkındayız. Üniversite kampüsü denildiğinde genellikle akla sadece sınıflar ve laboratuvarlar gelir.

Öğrenci Köyü
AGÜ, üniversite yaşamının eğitimiyle, araştırmasıyla olduğu kadar gündelik yaşamda sundukları ile bir bütün olduğunun bilincinde bir üniversite. Geleneksel yurt tanımının çok ötesinde bir konaklama hizmeti ile karşılaşmaya hazırlanın. Sümer Kampüsü’nün hemen yanında yer alan ve kampüsün kendisi gibi 70 yıllık tarihe sahip estetik taş binalardan oluşan ortamları yurt olarak adlandırmıyoruz.

abdullah gul universitesi agu iyimi

Yeşil Kampüs

Sümer Kampüsü’nün tarihi karakterinin yanı sıra en önemli özelliği yeşil bir kampüs olması. 80 yaşında ağaçlarla kaplı, 180 dönümlük bir bahçenin içindeki tesisler, stresten uzak bir kampüs yaşamı sunuyor. Araç trafiğine kapalı olarak tasarlanan bu yeşil kampüste yürümekten ve vakit geçirmekten keyif alacaksınız. Üstelik bu rahatlatıcı ve yeşil alan gününüzün geri kalanını geçireceğiniz öğrenci köyünün de hemen yanı başında.

Yeme İçme
Sümer Kampüsü şehrin tam merkezinde yer alan yemyeşil ve tarihi dokusu, modern ve güncel iç tasarımı ile sadece üniversitemizin değil şehrin de çekim alanı olacak şekilde hazırlanıyor.

Dünya genelinde başarı sahibi Amerikan üniversitelerinde olduğu gibi kampüs güvenlikten ödün verilmemek kaydıyla şehir yaşamının bir parçası olarak tasarlandı. İçinde kültür ve sanat alanlarına ek olarak üstün kalitede yeme ve içme alanlarına ev sahipliği yapan seçkin bir kampüsle karşılaşacaksınız.

Gündelik yaşamınızda bu imkanlardan yararlanabilmeniz için size sağlanacak destek fonları ile pek çok farklı mekanda sosyalleşebileceğinizi söyleyebiliriz.

Kulüpler
Üniversite, bireyi sadece bilgi ile değil bir birey olarak bütün boyutları ile geliştiren bir ortam olmalıdır. AGÜ, gençlerin güçlendirilmesi ve kendini rahat ifade edebilmelerinin yanı sıra, üniversite yaşamında aktif katkı üretebilecekleri araçlar olarak düşündüğü kulüplere özel bir önem vermektedir. İlgi duyduğunuz tüm alanlarda kulüpleşmeniz ve etkinlikler gerçekleştirmeniz bizim için önemlidir. Kulüplerin, canlı kampüs yaşamının garantisi olan öğrenci aktivitelerini zenginleştirdiğinin bilincinde olan üniversite, öğrencilerin kampüs içi ve dışı faaliyetlerine destek verecek ve gerekli ortamı hazırlayacaktır. İlk yılınızdan itibaren katılacağınız “Gençlik Programı” ile birlikte düşünüldüğünde kulüpler, mezunlarımızda aradığımız bireysel yetkinliklere erişmenizde önemli rol oynayacaklardır.

Kültür ve Sanatla Zenginleşen Kampüs
AGÜ, bir bireyin sadece diploma almak için değil, bütün boyutlarıyla yaşamsal beceriler elde etmek için üniversiteye katıldığına inanır. Bu sebeple bilimsel aktivitelerin ve eğitimin yanı sıra bireyi zenginleştiren kültür ve sanat boyutlarını da kazanması ve geliştirebilmesi için kendisine fırsat tanır. Daha ilk yılınızdan itibaren, dünya standartlarındaki yeni kampüsümüzde yer alan ana konferans salonu, üç bağımsız ve birleştirilebilen çalıştay salonu ve geniş bir fuayeden oluşan etkinlik alanı ile öğrenci merkezlerini bilimsel, sanatsal veya kültürel etkinlikler için kullanabileceksiniz. Yeşil kampüs içerisinde bol miktarda dış etkinlik alanına da sahip olacaksınız. Söz konusu alt yapıya kısa bir süre içerisinde Türkiye genelinde ses getirecek müze ve sergi alanlarının da eklenmesi ile canlı bir kampüs yaşamı içinde olacaksınız.

Spor ve Açık Hava Etkinlikleri
Sümer Kampüsü’nü benzersiz yapan bir başka özellik ise yakın çevresindeki spor alanlarının yanı sıra bünyesinde çeşitli spor tesislerini bulundurmasıdır.

Bunlar; aktivite merkezi içinde, son teknoloji ürünü sabit ağırlık makinalarının, serbest ağırlıkların ve kardio cihazlarının (koşu bandı, bisiklet, cross-trainer, kürek) bulunduğu fitness-kondisyon salonu, step-aerobik, yoga, pilates stüdyosu, uzak doğu sporları stüdyosu (kick-boks, aikido, taekwondo, judo vb. yapılabilecek şekilde düzenlenmiş) ile kampüs içerisinde yeşillikler arasında yürüyüş ve bisiklet parkurları yer almaktadır.


Abdullah Gül Üniversitesi Ön Lisans Bölümleri Neler?

agu nasil bir universite

Abdullah Gül Üniversitesi bünyesinde 2 yıllık eğitim veren herhangi bir önlisans programı yoktur. Üniversite eğitime lisans ve yüksek lisans türlerinde devam etmektedir. Ancak Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ve hazırlık eğitiminin verildiği yabancı dil yüksekokulu mevcuttur. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunda, öğrenci ve akademisyenlere yönelik; futsal, pilates, buz pateni, binicilik ve kayak gibi spor kursları verilmektedir.

  • Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
  • Yabancı Diller Yüksekokulu
  • İkinci Yabancı Dil Eğitim Programı
  • İngilizce Hazırlık Programı
  • Fakülte İngilizcesi

Abdullah Gül Üniversitesi Yüksek Lisans Bölümleri Neler?

Abdullah Gül Üniversitesi yüksek lisans eğitimi 2 farklı enstitü tarafından verilmektedir. Bu enstitüler; Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak belirlenmiştir. 2 yıllık tezli yüksek lisans eğitimi veren enstitüler güz ve bahar dönemi olmak üzere iki farklı dönemde öğrenci kabul etmektedir. Üniversitenin gerekli gördüğü koşulları sağlamak kaydıyla öğrenciler bir yüksek lisans programına kayıt yaptırabilirler.

2 yıllık eğitimin ardından öğrenciler yazdıkları tezleri savunarak mezun olurlar. Abdullah Gül Üniversitesi’nde tezsiz yüksek lisans ya da ikinci öğretim yüksek lisans programları yoktur. İsteyen adaylar gerekli şartları sağladıktan sonra doktora eğitimine devam edebilirler. Abdullah Gül Üniversitesi yüksek lisans programları şunlardır;

• İleri Malzemeler ve Nanoteknoloji (Advanced Materials and Nanotechnology)

• Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (Electrical and Computer Engineering)

• Endüstri Mühendisliği (Industrial Engineering)

• Biyomühendislik (BioEngineering)

• Mimarlık (Architecture)

• Sürdürülebilir Kentsel Altyapı Mühendisliği (Sustainable Urban Infrastructure Engineering)

Doktora Programları

• Malzeme Bilimi ve Makine Mühendisliği (Materials Science and Mechanical Engineering)

• Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (Electrical and Computer Engineering)

• Endüstri Mühendisliği (Industrial Engineering)

• Mimarlık (Architecture)

• Biyomühendislik (BioEngineering)

Abdullah Gül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Programları

• İşletme ve Ekonomi İçin Veri Bilimi (Data Science for Business and Economics)


 

Abdullah Gül Üniversitesi Mezun Öğrenci İstatistikleri

Abdullah Gül Üniversitesi’nin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokuluna göre mezun öğrenci sayıları şu şekildedir:

Dönem Fakülte Yüksekokul Meslek Yüksekokulu Toplam
16-17 1 0 0 1
17-18 75 0 0 75
18-19 110 0 0 110
19-20 113 0 0 113
20-21 139 0 0 139

Abdullah Gül Üniversitesi Konumu ve İletişim Bilgileri

Abdullah Gül Üniversitesi Adresi; Barbaros Mahallesi, Erkilet Bulvarı. Sümer Kampüsü, 38080 Kocasinan/Kayseri

  • Kayseri Hava limanına yaklaşık 5 km (Araçla 10 dk)
  • Kayseri Devlet Hastanesine yaklaşık 2 km (Yaya olarak 30 dk, Araçla 5 dk)
  • Kayseri Tren Garına 1.7 km (Yaya olarak 21 dk, Araçla 4 dk)
  • Kayseri Otogar(Şehir Terminaline) 8,4 km (Araçla 16 dk)
  • Erciyes Kayak Merkezine ve Kapadokya’ya yakın konum

Abdullah Gül Üniversitesi İletişim

İletişim Bilgileri
Telefon: 03522248800
Fax:0352 338 88 28
Web: http://www.agu.edu.tr/
E-posta: ozelkalem@agu.edu.tr
Adres: Barbaros Mahallesi Sümer Kampüsü Kocasinan-KAYSERİ



İlginizi Çekebilir 👇

👉 Türkiye’nin En İyi Devlet Üniversiteleri Sıralaması 2023


Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ATÜ Tanıtım

Adıyaman Üniversitesi Tanıtım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu