KPSS

KPSS Nasıl Çalışılır? KPSS Hazırlanmak İçin En İyi 10 Yöntem

Üniversite sınavından sonra sonra öğrencilerin ve kamuya atanmak isteyenlerin en zorlandığı sınavlardan biri de KPSS. KPSS Nasıl Çalışılır, Hangi Konulardan Başlanmalı? en çok merak edilenlerden. KPSS Evde Nasıl Çalışılır? KPSS 70, 75, 80, 85 Almak İçin Kaç Net Yapmalıyım? araştırılmakta. Gelin birlikte KPSS Hazırlanmak İçin En İyi 10 Yöntemi öğrenelim…

KPSS’ye Nasıl Çalışılır?

kpss nasil calisilir

Kamu da çalışmak ve atanmak isteyenler için KPSS sınavı oldukça önemlidir. Lisans mezunları için her yıl yapılan KPSS sınavına hazırlanmak isteyenler, hangi konudan ya da hangi dersten başlayacağını araştırmaktalar. Kamu Personeli Seçme Sınavı Genel Kültür ve Genel Yetenek olarak iki oturumda yapılmaktadır. İki oturumda toplamda 120 soru karşınıza çıkacaktır.

Genel Kültür oturumu Türkçe ve Matematik derslerinden ayrı ayrı 30 soru bulunur. Genel Yetenek oturumunda ise Tarih, Coğrafya, Vatandaşlık, Güncel Bilgiler yer almaktadır. Tarih 27 soru Coğrafya 18, Vatandaşlık 9 ve güncel bilgiler ise 6 soru bulunmaktadır. KPSS ‘de toplam sorular ve soruların derslere göre dağılımını öğrendiğimize göre artık KPSS çalışmaya hazırız diyebiliriz.


KPSS’ye Hazırlanmak İçin En İyi 10 Yöntem

kpssye hazirlanmak icin en iyi 10 yontem

1. Planlı ve Programlı Çalışın

Kendi yaşam tarzınıza ve zamanınıza uyacak şekilde bir çalışma planı hazırlayın. Bu sizi başlarda zorlayacak olsa bile bu programa riayet etmeye öze  gösterin zamanla zaten istemsiz bu programa uyanacaksınızdır. Ders çalışma planınızı için örnek verecek olursak, konuların ve videoların ne zaman biteceği deneme sınavlarına ne zaman başlanacağı ve hangi ayda nerede olunmalı gibi genel durumları planlayın.

2. Çevrenizdeki Tüm Denemelere Girin

Yaşadığınız bölgede bulunan dershane etüt vb tüm KPSS denemelerine girin. Bu denemelerdeki sonuçlar kendinizi ölçmeye ve eksiklerinizi görüp eksikleriniz doğrultusunda çalışmanız için size önemli bir destek olacaktır.

3. Coğrafya ve Tarih Çalışma Yöntemi

Tarih ve Coğrafya dersi çalışırken bol bol özet çıkarın ki hem yazılı hem de okuyarak zihinde daha kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz. Özetleri tamamladıktan ve 2 şer kez tekrar yaptıktan sonra bol bol soru çözebilirsiniz. Ayrıca Coğrafya dersi içinde muhakkak harita üzerinden çalışmayı ihmal etmeyin.

4. Uyku Düzeniniz Olmalı

Her ne kadar gece çalışmak daha iyi gibi bir algı olsa da uyku düzeninize göre bir çalışma programı yapın.  Ders çalışmak ve çalışılan bilgiyi korumanın en önemli faktörlerinden biri de sağlam bir uykudan geçer unutmayın.

5. Çevredeki Negatifliklerden Uzak Durun

Hemen hemen hepimiz çevr4esinde moral bozan ve motivasyon düşürücü etkiler vardır. Bunları mümkün olduğu kadar en aza indirmeye çalışın. Motivasyon çok önemlidir.

6. Dershane, Kaynak ve Etüt Salonları Ayarların

Bütçeniz doğrultusunda eksiklerinizi tamamlamak konuları daha iyi kavramak için imkanlar dahilinde KPSS çalışmak için seçimlerinizi ayarlamanız da fayda var.

7. Kaynak Seçimi

KPSS çalışmaya başlarken en önemli faktörlerden biri de kaynak seçimidir. Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumları için tüm dersleri kapsayan ve KPSS formatına uygun olan konu anlatım ve soru kitapçıklarını araştırın.

8. Kendi Çalışma Ortamınızı Oluşturun

Kendi yaşam kaliteniz ve hayat tarzınıza uygun olacak bir çalışma ortamı yaratın. Sonuçta kendi zamanınız ve kendi rahat çalışabileceğiniz ortamı hazırlayacak olan kişide sizsiniz.

9. Sosyal Medya Kullanımı En Aza İndirin

Hemen hemen hepimiz sosyal medyada oldukça fazla vakit geçiriyoruz. İlerleyen teknoloji ile birlikte hayatımızın nerdeyse çoğunu telefonda geçirmekteyiz. KPSS kazanmak istiyorsanız kesinlikle Sosyal Medya kullanımını en aza indirmelisiniz.

10. Bol bol Soru Çözün

KPSS çalışma yöntemlerinin vazgeçilmezi olan soru çözmek. Tüm dersler ve konuları ayrı ayrı olarak kendinize bir soru sayısı koyarak her hafta bu sayıyı artırarak sürekli soru çözün. NE kadar soru çözerseniz o kadar eksiklerinizi fark eder ve bir adım daha öne geçmiş olursunuz.

Şimdiden KPSS girecek tüm adaylara başarılar….


👉 Bilimsel Olarak En Etkili 4 Çalışma Tekniği

Bizi Instgram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu