KPSS

KPSS Ortaöğretim Son 10 Yıl Tarih Çıkmış Sorular PDF İndir

KPSS Ortaöğretim Son 10 Yıl Tarih Çıkmış Sorular PDF İndirebilmeniz için bu yazımızda daha önceki yıllarda KPSS Ortaöğretim Tarih Çıkmış Sorularını PDF formatında listeledik. Kolayca İndirebilmeniz için yazımızın devamındaki linklerden İndirebilirsiniz…

KPSS Ortaöğretim Tarih Çıkmış Sorular PDF

kpss ortaogretim tarih cikmis sorular pdf

Tarih dersi KPSS sınavı için oldukça önemli derslerden biridir. KPSS Ortaöğretim sınavına girecek adaylar da Tarih dersine hazırlanarak ve çalışarak girmelidirler. KPSS ortaöğretim sınavında 27 soru Tarih dersinden gelmektedir.  Hal  böyle olunca KPSS Tarih soruları genellikle bilgiye dayalı sorulardır bu nedenle konu çalışmanızı yaptıktan sonra bol bol soru çözüp pekiştirmek gerekir.

Tarih Dersi İçin KPSS ‘de Milli Mücadele Dönemi, İnkılap Tarihi, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ve Osmanlı Devleti Kültür ve Medeniyet en çok soru gelen konulardır. Bu konulara ağırlık vererek net sayınızı arttırabilirsiniz. Çıkmış soruları çözdüğünüzde en çok soru gelen konuları kendiniz daha iyi görebilirsiniz.

Aşağıdaki bağlantıları kullanarak KPSS ortaöğretim Tarih çıkmış sorular PDF dosyalarını indirip çalışabilirsiniz.

2022 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)

2020 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2018 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2016 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2014 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2012 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2010 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2008 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)
2006 KPSS Ortaöğretim Soruları ve Cevap Anahtarı PDF (İndir)


KPSS Tarih Dersine Nasıl Çalışılır?

tarih dersine nasil calisilir

KPSS sınavında en çok bilgi sahibi olmanız gereken derslerden biri de Tarih dersidir. Tarih dersine hazırlanırken kendinize göre bir program yapmanızda fayda var. Bilinmelidir ki müfredatı en geniş ders Tarih dersidir. Hal böyle olunca KPSS Tarih dersine hazırlık da bir o kadar önemlidir. Tarih dersi genellikle ezbere dayalı bir derstir. Tarih dersine çalışırken muhakkak bir defter tutmalısınız ki her yazı yazdığınızda tüm bilgiler zihninizde daha sağlam yer edinecektir.

Tarih dersine çalışmaya başlamadan önce Kronoloji çıkarmalısınız ve olayları sebep sonuç ilişkisi açısından özetlemelisiniz. Orta Asya Türk Tarihi, İslam Tarihi, Anadolu Selçuklu Tarihi, Osmanlı Tarihi, Osmanlı kültür hayatı, İnkılaplar, Savaşlar dönemi için ayrı ayrı başlıklara ayırıp özet çıkarmalısınız ki daha çok akılda kalsın. Özeti çıkarırken çok fazla ayrıntıya girmemeye özen gösterin. Zaten tarih soruları yorum ağırlıklı sorular olduğu için okuduğunuzu çok iyi yorumlamanız, soruyu dikkatli okuyup sorununun ana fikrine ulaştığınızda cevaba daha kolay odaklanabilirsiniz. Böylelikle çıkardığınız özetlerin sonrasında yorumlama gücünüze ne kadar faydalı olduğunu göreceksiniz.

Soru çözme mantığını kavramak için, tarih soru çözüm örnekleri üzerinden çalışabilirsiniz. Özellikle sınava çalışmaya geç başlayanlar için bu yöntem en doğrusu olacaktır. Kısa sürede ilerlemek için sınavlara çözümlü sorular üzerinden çalışılmalıdır. Test üzerinden yapılan konu tekrarları da sınava yakın zamanlarda daha iyi pratik yapmanıza olanak sağlar.


KPSS Tarih Dersi Konu Dağılımı

kpss tarih dersi konu dagilimi

KPSS tarih dersinde bazı konularda 1 soru çıkarken bazı konularda 4-6 soru çıkmaktadır. Tarih dersinde dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri de karıştırılan konulardır. Tarih dersine çalışmak isteyenlerin büyük çoğunluğu dağılma, gerileme, I. Meşrutiyet gibi konuları sürekli karıştırmakta ve unutmaktadır. Bu şekilde karıştırdığınız konular var ise 45 gün boyunca o konuya her akşam 1 saat ayırabilirsiniz. Bu strateji ile hazırlanan çalışma planı ile özellikle çok soru çıkan konularda tüm dersler için uygulayabilirsiniz. 45 gün boyunca her akşam 1 saat bakarak yapacağınız tekrar çalışmaları o konunun bilinçaltınıza yerleşmesine yardımcı olacaktır.

Bütün sınavların vazgeçilmezi olarak da bilinen soru çözme pratiği de Tarih dersi içinde geçerli. İçeriğine güvendiğiniz kaynaklardan soru bankası edinin ve en az  soru bankası kitapçığı bitirmeye gayret edin. Ayrıca ne kadar çok soru bankası kitapçığı bitirirseniz sizin yararınıza olacaktır.


KPSS Tarih Dersinden Nasıl Full Çıkartılır?

 

KPSS Tarih dersinden full net çıkarmak için belli başlı yolları izleyebilirsiniz. Tarih dersi için önemli bir başka husus ise padişahların yaptığı ıslahatlardır. Neredeyse tüm padişahların yaptığı bütün ıslahatları bilemezsiniz bu yüzden de padişahların yaptıkları bütün ıslahatları tek tek ezberlemeye, öğrenmeye çalışmayın. Asıl bilmeniz gerken her padişahın en önemli 4 ya da 5 tane ıslahatıdır.

Ösym’ de bu tarz sorular karşınıza çıkacaktır.  Örneğin 5-6 tane ıslahat verip bu ıslahatlar hangi padişah zamanında yapılmıştır? Diye sorar. Bu yüzden her padişahın en önemli 4-5 ıslahatını bilin yeterli olur. Gereğinden daha fazla detaya inmek her zaman hatadır. Boşa kürek çekmektir. Eğer yeterli zamanınız, vaktiniz var ise her padişahın yaptığı önemli 4-5 ıslahatı yine ayrı ayrı yazarak tekrar etmenizi kolaylaştırabilirsiniz.

Tarih dersinde tekrar çok önemlidir öncelikle şu durumu kabul etmelisiniz ki Tarih sözel bir ders olduğu için ve çok fazla bilgi bulundurduğu için her seferinde unutacaksınız. Hal böyle olunca sürekli tekrar yapmanız gerekmektedir. Unutmak, gayet normal bir durumdur ve hiçbir öğrenci tüm tarih bilgilerini öğrenerek sınava girmez. Buradaki amacınız unutmamak değil unutmayı en aza indirmek olmalıdır. Bu yüzden tekrarlarınızı bu bilinç halinde yapmanız gerekmektedir.

Şimdiden KPSS girecek tüm adaylara başarılar….


👉KPSS Ortaöğretim Çıkmış Sorular 2022 PDF İndir

Bizi Instgram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu