KYK Yurt İnternet WİFİ Kotası Bitince Ne Olur?
Üniversitelerin açılması ile birlikte KYK yurtlarında öğrenciler konaklamaya başladı. Bununla birlikte ders ve sosyal paylaşımlar için KYK tarafından öğrencilere belirli bir kota ile ücretsiz internet hizmeti verilmekte. Peki ama KYK Yurt İnternet WİFİ Kotası Bitince Ne Olur? GSB WİFİ kota bitince ne olur? KYK Yurt internet kotası ne zaman yenilenir? merak edilmekte. Gelin birlikte tüm merak edilenleri öğrenelim…
KYK WİFİ Kotası Bitince Ne Olur?
KYK tarafından öğrencilere verilen barınma ve yemek hizmeti ile birlikte aynı zamanda ücretsiz olarak kotalı bir şekilde internet hizmet de verilmektedir. KYK yurtlarında kalan öğrencilere geçtiğimiz yıllarda 16 GB iken daha sonrasında artırılarak her ay 32 GB internet kullanma hakkı sunulmuştu. Öğrenciler, kotalarını doldurduklarında internete girmeye devam etseler de internet oldukça yavaşladığından pek çok işlemlerini ne yazık ki KYK wifi ile gerçekleştiremiyorlar. KYK’da size ayrılan internet kotanızı bittiğinde herhangi bir ek kota alamazsınız. Ek ücret ödemek isteseniz dahi kotanızı artırmanız mümkün değildir.
KYK tarafından öğrencilere verilen ücretsiz internet hizmeti her ayın birinde gece saat 00:00’da yenileniyor. Yani wifi hakkınızı bu tarihe kadar kullanabilirsiniz. Daha sonrasında geçmiş hakkınız sıfırlanarak yeni hakkınız tanımlanıyor. İnternet kotanızı bittiğinde herhangi bir ek kota alamazsınız. Ek ücret ödemek isteseniz dahi kotanızı artırmanız mümkün değildir. KYK internet kotası her ayın 1’inde yenilenir ve kotanızı ayın 1 ile 30 arasında kullanabilirsiniz. KYK wifi kotanız yenilendiğinde diğer aydan haklarınız devretmez.
KYK Yurt WİFİ Kota Sorgulama
KYK yurtlarında kalan öğrenciler kaç GB internet kotası kaldığını öğrenmek isteyebilir. Bu şekilde internet kullanımlarını kontrol altına alarak sınavları yaklaştığı zamanlarda internete ihtiyaç duyduklarında internet kullanım haklarını saklamış oluyorlar.
Eğitim sürecinde KYK yurdunda kalacak olan öğrenciler için önemli bir konunun yurtta iken internet erişimini düzenli olarak sağlamaları oluyor. Ülkemizde, KYK yurtlarında ücretsiz olarak internet hizmeti verilirken tabii ki de bu internet sınırsız olarak değil, belli bir kota ile sağlanıyor. Eğer öğrencinin internet kotasını dolarsa, internete girebilir fakat interneti oldukça çok yavaşlayacağı için herhangi bir işlem yapamaz.
Bu yüzden KYK wifi internet erişiminde sıkıntı yaşayan öğrenciler ve ne kadar internetinin kaldığını öğrenmek isteyen öğrenciler, “KYK WiFi İnternet Kota Sorgulama Nasıl Yapılır?” diye merak ederek araştırıyorlar.
Öğrenciler, KYK wifi kota sorgulama işlemini de tıpkı şifre alma işlemi gibi e-devlet sitesi üzerinden kolaylıkla yapabilirler. TC kimlik numarası ve e-devlet şifre bilgileri ile sisteme giriş yaparak, kalan internet kullanımlarına dair ayrıntılı bilgi alabilirler. KYK yurtlarında kalan öğrencilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sunulan bu wifi hizmetini sorgulamak için: https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-gsb-wifi-sifre-islemleri linkini tıklayıp sisteme giriş yaptıktan sonra Kota Bilgileri sekmesine tıklamaları gerekiyor. Sorgulama işlemi e-devletten yapılabileceği gibi KYK’nin kendi resmi sitesi üzerinden de yapılabiliyor. KYK sitesi üzerinden sorgulama işlemini gerçekleştirmek için öncelikle wifi.kyk.gov.tr sitesine girmelisiniz.
- KYK internet kota sorgulama için öncelikle e-devlet üzerinden sisteme girerek kota bilgilerini görüntüleyebiliyor.
- Bu şekilde görüntülenme sağlanan kota her zaman öğrencilerin kontrolünü sağlayabileceği önemli bir sistem olarak hizmet veriyor.
- İstenilen bilgiler de bu şekilde kontrol edilmiş oluyor.
KYK İnternetini Nasıl Hızlandırırım?
KYK internetini daha hızlı kullanabilmek için izleyebileceğiniz bazı yöntemler şunlar:
- Gün içerisinde KYK wifi ağı ile olan bağlantınızı kesmeyin ve sürekli olarak ağa bağlı kalın. Bu şekilde diğer kişilerden daha hızlı bir şekilde internet ağına erişim sağlayabilirsiniz.
- İnternete giriş yaptığınız tarayıcıya bir reklam engelleyici programı kurun. Gereksiz reklamları bilgisayarınıza indirmediği için sayfalar daha hızlı yüklenir.
- KYK wifi’si üzerinden internette zaman geçirirken, telefonunuzun arka planında gereksiz bir şekilde çalışan ve kullanmasanız dahi internet hızını yavaşlatan uygulamaları silin.
- Eğer bilgisayarınız üzerinden KYK wifi’sine bağlanıyorsanız, bilgisayarınızın internet tarayıcısını güncelleyerek en güncel ve en hızlı halini kullanın.
- Akıllı cep telefonunuza, internete daha hızlı bağlanmanızı sağlayabilecek bir VPN uygulaması da indirerek yükleyebilirsiniz. Bu şekilde internete ve uygulamalara VPN daha hızlı bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.
- Ayrıca internet bağlantı sürücünüzün güncelliğini kontrol ederek son sürücü olduğundan emin olun. En güncel sürücüler, en hızlı performansı sağlıyorlar.
- Eğer yurdunuzda kullanılan internet modemi, sizden uzakta kalıyorsa modeme daha hızlı ve daha kolay bir yoldan bağlanmanız için bir menzil genişletici ( wifi router ) alarak KYK yurt internetine daha hızlı bağlantı sağlayabilirsiniz.
KYK WiFi Kullanım Süreniz Sona Ermiştir Ne Demek?
KYK yurdunda kaldığınız sürece, yukarıda anlattığımız gibi aylık 16 GB kotalı internete, ücretsiz olarak erişim sağlayabiliyorsunuz. Ancak bir gün internet erişimi sağlamaya çalıştığınız zaman “KYK wifi kullanım süreniz sona ermiştir” yazısı ile karşılaşırsanız bu ne anlama geliyor? Bu uyarı ile karşılaşan öğrencinin, aktif öğrencilik hayatı sona ermiştir ve öğrencilik ile ilişiği kesildiği anlamına geliyor. Bu saatten sonra KYK internetine bağlanmanız mümkün olmuyor.
KYK Wifi Şifresi Nasıl Alınır?
KYK wifi ile internete bağlanabilmeniz için öncelikle şifrenizi almanız gerekiyor.
Şifrenizi de e-devlet üzerinden alabiliyorsunuz.
Dilerseniz, kaldığınız yurttaki ilgili birimden de şifrenizi alabilirsiniz.
E-devlet üzerinden KYK wifi şifrenizi almak için yapmanız gerekenleri aşağıdaki şekilde özetleyebiliriz:
- İlk olarak https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-gsb-wifi-sifre-islemleri linkini tıklayın.
- Ardından TC kimlik no ve şifre bilginizle sisteme giriş yapın.
- Sonraki aşamada kişi seçiminde bulunun. Bu noktada GSB yurdunda kalan öğrenci seçeneğini tercih etmelisiniz.
- Daha sonra taahhüt onayı ve başvuru formu sayfalarını doğru bir şekilde doldurun.
Yukarıdaki adımları takip ederek, kolaylıkla KYK wifi şifrenizi alabilir, şifrenizle birlikte internete girebilirsiniz.
Aynı zamanda şifre değiştirme işlemlerini de sayfadaki ‘Şifre Değiştir’ menüsü sayesinde gerçekleştirebilir, daha güçlü ve sağlam bir şifre oluşturabilirsiniz.
Şifrenizi oluştururken şifrenizde en az 1 büyük harf, bir rakam ve 1 küçük harf olmasına özen göstermelisiniz.
KYK Wifi Giriş İşlemi Nasıl Yapılır?
- KYK wifi şifrenizi aldıktan sonra akıllı telefonunuzdan KYK wifi ağına bağlanabilirsiniz.
- Bu noktada ilk olarak telefonunuzun wifi ağını açmalısınız.
- Ardından KYKWIFI ağına tıklamalısınız.
- Bu ağa tıkladığınızda sistem, sizi yeni bir sayfaya yani KYK sayfasına yönlendiriyor.
- Yönlendirildiğiniz KYK sayfasına kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizle giriş yapabiliyorsunuz.
- Bazen öğrenciler, KYK wifi giriş işlemleri esnasında sorun ile karşılaşabiliyorlar. Bu durumda öncelikle telefonunuzda mobil ağın açık olup olmadığını kontrol etmeli, açık olan mobil ağınızı kapatmalısınız.
- Telefonunuz ya da bilgisayarınız başka bir wifi ağına bağlanmışsa diğer wifi ağlarını unutmalı yani yoksaymalı ve KYK wifiye tekrar girmeyi denemelisiniz.
- Daha sonra da akıllı telefonunuzun arka planında herhangi bir VPN uygulamasının çalışıp çalışmadığına bakmalısınız. Çalışmakta olan VPN uygulamasını mutlaka pasif hale getirmelisiniz.
- Son olarak da ağa tekrar bağlanmayı denemelisiniz.
KYK Wifi Çıkış İşlemi Nasıl Yapılır?
- KYK wifiden ayrılmak istediğinizde ‘Çıkış’ butonuna basmanız, yeterli oluyor.
- Ancak bazen bu butona bassanız dahi çıkış işlemi gerçekleşmiyor ve sistem, hata veriyor.
- Bazen de öğrenciler, hem KYK wifi girişlerinde hem de çıkışlarında sorun yaşayabiliyorlar.
- Bu durumda internet tarayıcınızın sürümünü güncellemeli yani son sürümünü kullanmalısınız.
- Oturum zaman aşımına uğradığı için çıkış işlemini gerçekleştiremiyorsanız, tekrar Anasayfaya dönmeli, sisteme tekrar girmeli ve sonra çıkış işlemini gerçekleştirmelisiniz.
- KYK wifi ağı, 2 farklı cihazda birden kullanılamadığından diğer cihazınıza geçmeden önce mevcut cihazınızdan çıkış yapmalısınız.
KYK Görevleri Nelerdir?
- Yurt ihtiyacını belirlemek, yurtların her türlü ihtiyacını temin etmek, yurtların sevk ve idaresini yapmak, öğrencilerin iaşe, ibate ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için yurt alanlarında ilgili düzenlemeleri yapmak,
- Yurtlarda barınacak öğrencilerin başvuru, değerlendirme, kayıt ve kabulüne ilişkin esasları belirlemek ve uygulamak, yurtlarda kalan öğrencilerin sosyal, sağlık, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını sağlamak ve ilgili kurumlarla işbirliği yapmak,
- Yurt hizmetlerini sınıflandırmak, standartlarını belirlemek ve bunların ücret tarifelerini tespit etmek,
- Yurt hizmetinden faydalananlar ile hizmet sunucuları arasında doğabilecek ihtilafların çözümüne yönelik usul ve esasları belirlemek,
- Yurtların ilgili mevzuat düzenlemelerine uygun bir şekilde kullanıma hazır bulundurulmasını sağlamak,
- Yurt ve tesislerde konaklayacaklarla ilgili usul ve esasları belirlemek, ikili anlaşmalar gereği eğitim ve öğretim görmek üzere ülkemize gelen diğer ülke öğrencilerinin yurtlardan yararlandırılmasına ilişkin işlemleri yürütmek,
- Öğrenci disiplin işlemleri ile ilgili işlerin mevzuat hükümlerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak,
- Öğrencilerin beslenme hizmetlerine ilişkin esasları belirleyerek uygulanması için gerekli tedbirleri almak,
- Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşı öğrencilerin kredi, burs ve barınma işlemlerini yürütmek,
- Öğrencilerin desteklenmelerine ilişkin politikaların tespiti amacıyla gerekli çalışmaları yapmak,
- Öğrencilere verilecek öğrenim kredisi ve burslar ile kredi borcunun tespiti, takibatı ve tahsilâtı ile kredi teminatına ilişkin usul ve esasları belirlemek, kredi ve burs başvurularının alınması ve değerlendirilmesi ve ödeme işlemlerinin yapılmasını sağlamak,
- Öğrencilere verilmek üzere yapılacak bağış ve hibelere ilişkin usul ve esasları belirlemek, burs veren kurumlarla koordinasyonu sağlamak,
- İhtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı yapılmasına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
- Vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğrenim yurtlarında barınan öğrencilere yapılacak beslenme ve barınma yardımına ilişkin usul ve esasların belirlenmesine ilişkin iş ve işlemleri yapmak,
- 16/8/1961 tarihli ve 351 sayılı Kanunda Bakanlığa verilen görevleri yerine getirmek,
- Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
KYK Açılımı Ne Demek?
Açılımı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olan KYK, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlıdır. 22 Ağustos 1961 tarihinde kurulan KYK, yükseköğrenim gören ve özellikle maddi imkânları olmayan öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi ve faydalanabilmesi için; tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren bir kamu kurumudur.
KYK bursu ise; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin maddi imkânı olmayanların, ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ve bununla birlikte normal öğrenim süresi boyunca verilen borç paradır. Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) denilince akla ilk gelen her ne kadar KYK bursu olsa da KYK yurtları da oldukça bilinmektedir. Özel yurtlara nazaran çok daha uygun fiyat ve devlet desteğiyle birlikte üniversite öğrencilerinin girmek için can atıp sırada bekledikleri yurtlardır. Devlet çatısı altında açılan Kredi ve Yurtlar Kurumu kısaca KYK, çalışanları da memur statüsünde yer almaktadır.
KYK Wifi / İnternet Hakkında Merak Edilenler
KYK Wifi Kota Ne Zaman Yenilenir
KYK Wifi Kota Bittiğinde Ne Olur
KYK Wifi Doğrulama Sayfası Gelmiyor
KYK Wifi 256K Internet Service Ne Demek?
Kyk Internet Ne Zaman Yenileniyor?
KYK internet kotası dolunca ne olur?
KYK internet ne zaman yenilenir?
Yurt interneti kotalı mı?
KYK Yurt internet kotası var mı?
İnternet kotası biterse ne olur?
KYK 512k internet service ne demek?
GSB Wifi kaç gb?
KYK interneti kac gb?
KYK internet neden yok?
KYK’da internet sınırlı mı?
KYK internet kotası arttı mı?
İnternet kotasına nasıl bakılır?
KYK yurtlarında internet ne kadar?
KYK Wifi hangi siteler yasak?
Yurt interneti sınırsız mı?
İnternet kotasına nasıl bakılır?
İnternet kotası ne demek?
KYK internet neden yok?
İlginizi Çekebilir 👇
👉KYK Yurt İnternet Kotası Ne Zaman Yenilenir? KYK Yurt WİFİ Kota Sorgulama
👉 KYK Burs/Kredi Hakkında Tüm Bilinmesi Gerekenler
👉Üniversite Hazırlık Okuyan Öğrenciler KYK Bursu Alabilir mi?
👉 KYK Yurt Misafir Öğrenci Olarak Kalma Şartları 2023
Bizi İnstgram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ