KYK Yurt Oda ve Yatak Numarası Nasıl Öğrenilir? KYK Yurt Oda ve Yatak Numarası Öğrenme e-Devlet

KYK Yurt Oda ve Yatak Numarası Nasıl Öğrenilir? KYK Yurt Oda ve Yatak Numarası Öğrenme e-Devlet. KYK da konaklama hakkı kazanan öğrenciler KYK Yurt Oda ve Yatak Numarası Öğrenme e-Devlet merak etmekte. KYK tarafından öğrencilere barınma yemek internet gibi hizmetler verilmekte. KYK yerleşecek öğrenciler KYK yurt oda ve yatak numarası öğrenme ve Yurtta Barınma Belgesi Alma ve Sorgulama ekranını araştırmakta. Bizde bu yazımızda KYK Yurt Oda ve Yatak Numarası Nasıl Öğrenilir? hakkında tüm detayları anlatmaya çalışacağız.
KYK Yurt Oda ve Yatak Numarası Nasıl Öğrenilir?
Teknoloji ilerlemesi ile birlikte artık neredeyse bütün işlemler online olarak yapılabilmekte. Bunlardan biri de KYK Yurt Oda ve Yatak Numarası Öğrenme e-Devlet. KYK tarafından öğrencilere barınma yemek güvenlik ve internet hizmeti sunulmaktadır. KYK yurt bilgilerinizi e-devlet üzerinden Yurtta Barınma Belgesi Sorgulama sayfasına giriş yaparak tüm yurt bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. Bunun dışında aşağıdaki adımları uygulayarak KYK tüm yurt bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.
- 444 0 472 KYK çağrı merkezini arayın
- 0’ı tuşlayarak müşteri temsilcisine bağlanın
- Temsilciye oda ve blok numaranızı sorduğunuzda size bilgi verecektir.
Yurt sonuçlarının açıklanmasından sonra yerleştiğiniz yurdu beğenmemiş veya farklı sebepler dolayı değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu noktada KYK nakil başvurusu ve size söylenen adımları gerçekleştirmeniz gerekmektedir. KYK nakil başvurusu işlemlerini ne şekilde gerçekleştirebileceğinizi verdiğimiz kırmızı renkteki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Yurda Giderken Götürülmesi Gereken Belgeler
- Öğrenci belgesi
- Kimlik fotokopisi
- 4 adet vesikalık fotoğraf
- Kan grubu
- KYK yurt ücretini yatırdığınıza dair dekont
- IBAN numarası (Yurttan ayrıldığınızda depozitoyu yatırmak için istenmektedir.)
- Öncelik belgesi (Başvuru belgesinde belirtilmiş ise)
Geçtiğimiz günlerde açıklanan KYK yurt sonuçlarıyla birlikte öğrenciler hangi yurdun çıktığını öğrenmişti. Yurt yerlerinin öğrenilmesiyle birlikte öğrenciler oda ve yatak numaralarını merak etmeye başladı.
KYK Yurtlarında Kalacaklar İçin İhtiyaç Listesi
Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından şehir dışında okuyacak öğrenciler yurt ve apart arayışına başladılar. İlk kez yurtta kalacak öğrenciler kendilerine “yurtta kalacak öğrenciler için ihtiyaç listesi” hazırlamakta ve bu şekilde yurda yerleşmeden önce eksiklerini tamamlayabilmektedir. Bizde Öğrenci Gündemi olarak İlk defa yurtta kalacak öğrenciler için hayat kurtaracak ihtiyaç listesi hazırladık. Listemizde bakıp KYK yurduna yerleşmeden önce ihtiyaçlarınızı eksiksiz tamamlayabilirsiniz
1- Kıyafet
Kıyafet seçimi oldukça önemli. Çünkü giymeyeceğiniz kıyafetleri yük etmeniz, ihtiyaçlara yer bulmanız noktasında sizi zorlayabilir. Öncelikle iç çamaşırlarınızı hazırlayın. Akabinde ise gideceğiniz yerin iklimine göre kıyafetler koyun.
Ege veya Akdeniz’e gidiyorsanız daha ince ve sizi terletmeyecek kıyafetler tercih edin. Ancak Doğu ya da Karadeniz’e gidiyorsanız, daha kalın kıyafetler tercih etmeniz gerekiyor. Yurtta kıyafetlerinizi çok fazla yıkama şansınız olmayabilir. Bu nedenle rahat kullanabileceğiniz giysileri tercih edin.
2- Nevresim Takımı
Yurtlarda yataklarınızdaki nevresim takımları değiştirilir veya değiştirmeniz için yenileri verilir. Ancak, “Benim için rahat etmez” diyorsanız, yedek nevresim takımı yanınıza alabilirsiniz. Bu sayede yurtta verilmeden önce siz değiştirebilir ve daha temiz bir yatakta uyuyabilirsiniz.
3- Kişisel Bakım Ürünleri
Tırnak makası, saç kurutma makinesi, düzleştirici, maşa, epilasyon aleti, traş makinesi gibi aletleri ya da bornoz, havlu gibi ürünleri yanınıza almayı unutmayın. Kalacağınız yurtta kişisel bakımınıza özen göstermeye çalışın. Daha temiz ve sağlıklı gözükmek için bu odlukça önemli. Ancak şampuan, diş macunu ve saç kremi gibi ürünleri yanınızda taşımanıza gerek yok.
Gittiğiniz yerde alabileceğiniz ürünleri kendinize yük etmeyin. Götürdüğünüz bavullarda gereksiz eşyaların olması yer kaplamasına ve oda arkadaşınızla sorun yaşamanıza neden olabilir.
4- Mutfak Aletleri
Bardak, kase, çatal ve kaşık gibi mutfak ürünlerini yanınızda götürebilirsiniz. Bu ürünler okul hayatınız boyunca sizinle olacak. Sabaha kadar ders çalışacağınız ve kahve içme ihtiyacı duyacağınız zamanlarda kupanız kurtarıcı olacaktır. Ayrıca yurtta belirli saatlerde olan çay veya yemek saatlerinin dışında da kendinize özel kupa bardak sayesinde çay veya kahve tüketebilirsiniz.
5- Ütü
Kırışık kıyafetlerle okula gitmemek için yanınıza mutlaka ütü alın. Yurtta her zaman kıyafetlerinizi ütüleme şansınız olmayabilir. Kırışık kıyafetlerle dolaşmamak için, yanınızda götüreceğiniz ütü sayesinde bu sorunu çözebilirsiniz.
6- Askı
Ütü yaptığınız kıyafetlerin kırışmaması ve dolabınızın düzenli olması, gideceğiniz şehre askı götürün. Bu sayede kıyafetleriniz daha düzenli olur. Tek tek değil toplu olarak askı alın. Fazla para vermeden bu ihtiyacınızı çözmüş olursunuz.
7- Asma Kilit
Yurtta bir oda arkadaşınız mutlaka olacaktır. Ancak ilk etapta arkadaşınızı tanıma şansınız yok. Üstelik yurtta sizden başka binlerce kişi olacak. Bu nedenle odada olmadığınız zaman özel eşyalarınızın yer aldığı dolabı korumaya almanız gerekiyor. Yanınızda bulundurmaya ve özel eşyalarınızı korumaya özen gösterin.
8- Kırtasiye Ürünleri
Defter, kalem, silgi gibi okul gereçlerini yanınıza alabilirsiniz. Evde fazladan varsa yanınızda götürmek, gittiğiniz yerde ekstra para harcamanıza engel olacaktır. Bu sayede kırtasiye ürünlerine vereceğiniz parayı, bir başka ihtiyacınız için kullanabilirsiniz.
9- Uzatma Kablosu
Yurtlarda piriz her zaman yatak yanında olmamaktadır. Kendi yakınında priz olmasını isteyen tüm öğrenciler yurt ihtiyaç listesine uzatma kablosu eklemelidir.
10- Flaş Bellek
Flash bellek, en temel anlamı ile elektrik gücünün kesildiği anlarda dahi yüklenen verilerin saklanmasını sağlayan özel bir depolama birimidir. Yurt ihtiyaç listesinde olması gereken ürünlerdendir.
KYK Nedir?
Üniversite okuyan öğrencilere hizmet vermek amacıyla 1961’da kurulan KYK, birçok öğrenciye burs, barınma ve beslenme desteği sağlayan kurumdur. Özellikle maddi durumu olmayan öğrencilerin faydalandığı KYK hakkında genel her şey merak edilmekte. Gelişen teknoloji sonrasında burs ve barınma gibi hizmetleri için başvuru ve duyurularını internet sitesi üzerinde gerçekleştirmektedir. Bu siteden öğrenciler yurt ve burs başvurularının takibini yapmakta ve yurtlara yerleşemeyen öğrenciler sıra takibi yapmaktadır.
KYK Açılımı Ne Demek?
Açılımı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olan KYK, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlıdır. 22 Ağustos 1961 tarihinde kurulan KYK, yükseköğrenim gören ve özellikle maddi imkânları olmayan öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi ve faydalanabilmesi için; tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren bir kamu kurumudur.
KYK bursu ise; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin maddi imkânı olmayanların, ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ve bununla birlikte normal öğrenim süresi boyunca verilen borç paradır. Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) denilince akla ilk gelen her ne kadar KYK bursu olsa da KYK yurtları da oldukça bilinmektedir. Özel yurtlara nazaran çok daha uygun fiyat ve devlet desteğiyle birlikte üniversite öğrencilerinin girmek için can atıp sırada bekledikleri yurtlardır. Devlet çatısı altında açılan Kredi ve Yurtlar Kurumu kısaca KYK, çalışanları da memur statüsünde yer almaktadır.
KYK Görevleri Nelerdir?
- Yurt ihtiyacını belirlemek, yurtların her türlü ihtiyacını temin etmek, yurtların sevk ve idaresini yapmak, öğrencilerin iaşe, ibate ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için yurt alanlarında ilgili düzenlemeleri yapmak,
- Yurtlarda barınacak öğrencilerin başvuru, değerlendirme, kayıt ve kabulüne ilişkin esasları belirlemek ve uygulamak, yurtlarda kalan öğrencilerin sosyal, sağlık, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını sağlamak ve ilgili kurumlarla işbirliği yapmak,
- Yurt hizmetlerini sınıflandırmak, standartlarını belirlemek ve bunların ücret tarifelerini tespit etmek,
- Yurt hizmetinden faydalananlar ile hizmet sunucuları arasında doğabilecek ihtilafların çözümüne yönelik usul ve esasları belirlemek,
- Yurtların ilgili mevzuat düzenlemelerine uygun bir şekilde kullanıma hazır bulundurulmasını sağlamak,
- Yurt ve tesislerde konaklayacaklarla ilgili usul ve esasları belirlemek, ikili anlaşmalar gereği eğitim ve öğretim görmek üzere ülkemize gelen diğer ülke öğrencilerinin yurtlardan yararlandırılmasına ilişkin işlemleri yürütmek,
- Öğrenci disiplin işlemleri ile ilgili işlerin mevzuat hükümlerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak,
- Öğrencilerin beslenme hizmetlerine ilişkin esasları belirleyerek uygulanması için gerekli tedbirleri almak,
- Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşı öğrencilerin kredi, burs ve barınma işlemlerini yürütmek,
- Öğrencilerin desteklenmelerine ilişkin politikaların tespiti amacıyla gerekli çalışmaları yapmak,
- Öğrencilere verilecek öğrenim kredisi ve burslar ile kredi borcunun tespiti, takibatı ve tahsilâtı ile kredi teminatına ilişkin usul ve esasları belirlemek, kredi ve burs başvurularının alınması ve değerlendirilmesi ve ödeme işlemlerinin yapılmasını sağlamak,
- Öğrencilere verilmek üzere yapılacak bağış ve hibelere ilişkin usul ve esasları belirlemek, burs veren kurumlarla koordinasyonu sağlamak,
- İhtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı yapılmasına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
- Vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğrenim yurtlarında barınan öğrencilere yapılacak beslenme ve barınma yardımına ilişkin usul ve esasların belirlenmesine ilişkin iş ve işlemleri yapmak,
- 16/8/1961 tarihli ve 351 sayılı Kanunda Bakanlığa verilen görevleri yerine getirmek,
- Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
KYK Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Yurt başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır?
İlk kayıt ücreti nedir ve bu ücret ne kadardır?
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrenci ikinci lisans eğitimine başladığında yurt başvurusu yapabilir mi ve fazladan ücret öder mi?
İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yapılması gereken işlemler nelerdir?
Yurtta kalmaya hak kazanan ve ilk kayıt ücretini yatırarak onay işlemini yapan bir öğrencinin kaç gün içerisinde yurt müdürlüğüne başvurup işlemlerini yerine getirmesi gerekmektedir?
İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra taahhütname onayı yapmayan ve yurtta kalmak istemeyen öğrenci ne yapmalıdır?
Yurtta barınma hakkı kazanan ancak yurtta kalmak istemeyen öğrenciler ne yapmalıdır?
Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrenciler seneye tekrar yurt başvurusu yapabilirler mi?
Yedek sırada yurt hakkı bekleyen ama farklı bir ilde bulunan bir öğretim programında öğrenim görecek öğrenciler yeniden yurt başvurusu yapabilirler mi?
İlk kayıt ücretini yatıran ancak taahhütname onayı yapmayan öğrencilerin ne yapması gerekmektedir?
KKTC’ de öğrenim gören öğrenciler yurt başvurusu yapabilir mi?
Ücretsiz barınma hakkı olan öğrenciler kimlerdir?
Başvuru sonuç ekranında yedek sırada olduğu belirtilen öğrencilerin yapması gereken işlem nedir?
Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün izin hakkı bulunmaktadır?
Yurt ücretleri ne zaman ödenmelidir?
Kaydı silinen öğrencilerin güvence bedeli iade işlemleri nasıl yapılmaktadır?
Kaydı silinen ve yeniden başvuru yapmak isteyen öğrencilerin ödeyecekleri ücret ne kadardır?
Erasmus veya Farabi ile yarım veya tam dönem farklı bir üniversitede eğitim görecek öğrencilerin ne yapması gerekmektedir?
İlginizi Çekebilir 👇
👉 KYK Yurt Güvence Bedeli Ne Kadar?