Çıkmış Sorular

ÖSYM Sınavlarında Çıkmış Soruları Çözmek Neden Önemli?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YKS-KPSS gibi sınavlara hazırlanırken geçmiş yıllara ait çıkmış sorular üzerinden çalışarak ÖSYM’nin soru tiplerini öğrenebilir, sınavda karşınıza ne tip sorular gelebileceğini az çok tahmin edebilirsiniz. Peki ÖSYM sınavlarında çıkmış soruları çözmek neden önemli? Gelin hep birlikte bu sorunun yanıtını öğrenelim.

Çıkmış Soruları Çözmek Neden Önemli?

cikmis sorulari cozmek neden onemli

ÖSYM sınav sorularını hazırlarken oluşturulan soru havuzundan seçer. Sorular genel olarak öğrencinin okuduğunu anlayabilme ve bilgisini kullanarak yorumlayabilme yeteneğini ölçen sorulardan oluşur. YKS – KPSS gibi sınavların konu dağılımları önceden belirlenir ve sorular o konulardan hazırlanır. Bu nedenle geçmiş yıllarda ve gireceğiniz sınavın konu dağılımı aynı olabilir. Konu çalışmanızı bitirdikten sonra çıkmış soruları çözerek kendiniz test edebilir eksik konularınızı belirleyip tekrar konu çalışmanızı yapabilirsiniz. Ayrıca çıkmış soruları çözerek hızlı çözüm teknikleri ve sınav stratejisi oluşturabilirsiniz. ÖSYM sınavları performans sınavlarıdır performansınızı da çıkmış sorular ve bol bol deneme çözerek arttırabilirsiniz. Unutmayın ÖSYM soruları havuz sisteminden alın ve benzer soru tipleri sormayı sever, benzer soru tiplerini de çıkmış soruları çözerek yakalayabilirsiniz.


Çıkmış Sorular Ne Zaman Çözülmeli?

cikmis sorular ne zaman cozulmeli

Çıkmış sorular çözmek çoğu öğrenci için sınavın bir provasıdır. Kimi öğrenci çıkmış soru çözümlerini son aya bırakır ve önceki aylarda deneme çözmeye odaklanır. Yayın evleri deneme soruları çoğunluklar çıkmış sorulardan harmanlayarak hazırlar ya da benzer soru tiplerinde sorular hazırlar. Konulara haki olduğunuzu denemelerde eksik konularınızın olmadığınızı gördüğünüzde çıkmış soru çözümlerine sınav ortamında çözmeye başlayabilirsiniz. Çıkmış soru çözümü yaparken sınav ortamı oluşturmaya çalışın.


Son Kaç Yılın Çıkmış Soruları Çözülmeli?

Arkadaşlar ÖSYM sınavları yukarıda da bahsettiğim gibi performans sınavıdır. Bu nedenle geçmiş yıllara ait ne kadar çok çıkmış soru çözebilirseniz sizin faydanızadır.


İlginizi Çekebilir  👇

👉 Sınavlara Nasıl Çalışır? En Etkili 5 Çalışma Yöntemi

Bizi Instgram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu