Nasıl Olunur?

2024 Lise Mezunu Polis Olabilir mi? Lise Mezunu Polis Olma Şartları Nelerdir?

2024 Lise Mezunu Polis Olabilir mi? Lise Mezunu Polis Olma Şartları Nelerdir? Lise eğitiminde sonra polis olmayı hedefleyen öğrenciler Lise Mezunları Nasıl polis Olur? KPSS Şartı Var mı? gibi soruları merak ediyor. Bu yazımızda Lise Mezunu polis olabilmek için tüm merak edilenleri derledik.

Lise Mezunu Polis Olabilir mi?

2023 lise mezunu polis olabilir mi

2023-2024 eğitim ve öğretim yılından sonra Liseden mezun olan öğrenciler ya da üniversiteyi kazanamayan öğrenciler Lise Mezunu Polis nasıl olunur? merak etmekte. Öncelikle belirtelim ki, Polis Akademisi alımlarını PMYO, POMEM ve PAEM olarak üç farklı  şekilde alıyor. POMEM ön lisans ve lisans mezunları yani üniversite mezunlarından alım yapıyor. Bu alımlarda ise sınav olarak KPSS şartı aranıyor ve KPSS puanı kullanılıyor.

Lise son sınıf ve mezun olan öğrenciler ise Polis Meslek Yüksek Okuluna başvurabilir. Önlisans ve Lisans mezunları ise KPSS ile POMEM başvurusu yapabilmekteyken, komiserlik için ise sadece Lisans yani 4 yıllık üniversite mezunları PAEM’e başvuru yapabilmekte.

Liseden sonra polis olmak isteyenlerin öncelikle izlemeleri gereken ilk yol TYT’ye girmeleri gerekmektedir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (260,00) ham taban puan almanız gerekir. Her yıl bu taban puanlar değişmekle birlikte bu ortalamalarda olmaktadır. Taban puanı geçtikten sonra PMYO’ ya başvuru yapacaksınız.


Lise Mezunu Polis Olma Şartları Nelerdir?

En çok merak edilenlerden olan lise mezun polis olma şartlarını önce kısaca belirtelim.

  • Lise veya ön lisans mezunu olmak,
  • Sınav yılı 1 Ekim tarihine kadar 18 yaşını bitirmiş olmak,
  • Kadınlar ve askerlikten muaf olan kişiler için 24 yaşından büyük olmamak, (24’ten hiç gün almayacak)
  • Askerlik için önünde bir engel olmayan ve askerliğini tamamlayan kişiler için 26 yaşından büyük olmamak, (26’dan hiç gün almayacak)
  • ÖSYM’nin yapmış olduğu TYT sınavından gerekli taban puanı almış olmak,
  • Polis Akademisi’nin yapacağı sınavda gerekli puanları almış ve sınavları geçmiş olmak,
  • PMYO sınavında gerekli puanı almış olmak gerekir.

Lise mezunlarının polis olabilmesi için Polis Akademisi’nin kurmuş olduğu Polis Meslek Yüksek Okulu’na başvuru yapması, gerekli olan sınavlara girerek başarılı olması ve okula kayıt yaptırıp başarılı bir şekilde mezun olması gerekir. PMYO, polis teşkilatının kurmuş olduğu, 2 yıllık eğitim veren ve teşkilatın polis, amir, yönetici ihtiyacını karşılayan bir eğitim kurumudur.



İlginizi Çekebilir 👇

👉 29. Dönem POMEM Başvuru Şartları Nelerdir?

Bizi Instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu