Bilgi Havuzu

2024 MSÜ Kimler Girebilir? 2024 MSÜ Yaş Sınırı Var mı?

2024 MSÜ Kimler Girebilir? 2024 MSÜ Yaş Sınırı Var mı? 2024 yılında yapılacak olan MSÜ Kimler Girebilir? merak ediliyor. Sınava girecek adaylar MSÜ Lise Mezunu Olmak Şart mı? MSÜ Yaş Sınırı Kaç? gibi soruları da merak etmekte. Bu yazımızda MSÜ sınavına girmeden bilgi sahibi olmanız için tüm merak edilenleri bir araya getirdik.

2024 MSÜ Kimler Girebilir?

2024 msu kimler girebilir

Gelelim 2024 MSÜ Kimler Girebilir? sorusuna. Öncelikle MSÜ sınavı hakkında bilgi verecek olursak; ÖSYM tarafından koordine edilen MSÜ Sınavı; lise son sınıf ve mezun öğrencilerinin sınava girdiği ve ayrıca  ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde eğitim alacak öğrencileri seçmek amacıyla yapılmaktadır.

Sınavı başarı ile geçen adaylar taban sıralamalarına göre MSÜ harp okulları için mülakatlara alınırlar. Aslında Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak; lisans, yüksek lisans, doktora gibi düzeylerde askeri öğrenciler yetiştiren bir eğitim kurumudur. En çok merak edilen diğer bir soruda 2024 MSÜ Kimler Girebilir? Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre;

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2) Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

3) Gün ve aya bakılmaksızın Harp Okulları için en fazla 20 (yirmi) yaşında olmak (01 Ocak 1999 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları çin en fazla 21 (yirmibir) yaşında olmak. (01 Ocak 1998 ve sonrası doğumlu) Yaş hesabı, içinde bulunulan yıldan doğum yılı çıkarılarak hesap edilecektir.

Çıkarma işlemi sonucunda elde edilen rakam Harp Okulları için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulları için 21 ve daha küçük olmalıdır. Bayan öğrenciler, sadece Harp Okullarına (HO) alınacağından bayan öğrencilerin, en fazla 20 (yirmi) yaşında olmaları (1999 ve sonrası doğumlu) gerekmektedir.

4) Lise ve dengi okullarda öğrenciliği devam edenler için 2019 yılında Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak veya dönemine bakılmaksızın 2017 ve 2018 yılında mezun olmak (daha önceki yıllarda mezun olanlar başvuramazlar), 2016 yılı ve öncesi bir ortaöğretim kurumundan mezun olanların başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir (MEB e-Okulda birden fazla ortaöğretim bilgisi olup bunlardan herhangi biri 2016 ve öncesi mezun durumda olanlar dâhil).

5) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 07 Nisan 2019 tarihinde yapılacak 2019 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2019-MSÜ) katılmış ve bu sınavdan Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak,

6) ÖSYM Başkanlığınca 07 Nisan 2019 tarihinde yapılacak 2019 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (2019-MSÜ) katılacak adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, 29 Nisan 2019 – 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://www.personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir (Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar 2’nci seçim aşamalarına çağrılmayacaktır.)


2024 MSÜ Yaş Sınırı Var mı?

2024 msu yas siniri var mi

 

2024 yılında MSÜ sınavına girecek adaylar; kadın yada erkek Harp Okullarına, Astsubay Meslek Yüksekokullarına alım için belli şartları mevcuttur. Adayların sınav başvurularını yapmadan önce bilmesi gereken detaylardan biri de yaş sınırlamasıdır. Öncelikle asıl önemli başvuru şartı sınava Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar başvuru yapabilmektedir.  Bununla birlikte lise ya da dengi okullardan mezun olmak da aranan şartlardan biridir.

Harp Okulu için 20, Astsubay Meslek Yüksekokulu için 21 yaşında olmaları gerekir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, lise ya da dengi okuldan mezun olan adaylar yaş, kilo ve boy şartlarını yerine getirdiklerinde MSÜ sınavına girebilir. Erkek adaylar için asgari boy sınırı 165, kadın adaylar için ise 160 olarak belirlenmiştir. Boy-kilo sınıfı ayrıca ÖSYM’nin MSÜ sınavı başvuru kılavuzunda yayımlanır.

MSÜ sınavına adaylar istedikleri kadar girebilir. Bunun için herhangi bir kısıtlama yoktur. Sınav 165 dakikadır ve 10:15’de başlar. Adaylar sınavın ilk 120 dakikasında ve son 15 dakikasında sınav salonundan çıkamazlar. Belirtilen süre dışında sınav salonundan çıkan adayların sınavları geçersiz sayılır. MSÜ sınavının sonuçları belirtilen tarihte ÖSYM’nin sonuç açıklama ekranında yer alır.


2024 MSÜ Hakkında Bilinmesi Gerekenler

MSÜ Puanı Hesaplanabilmesi için Kaç Net Yapılmalıdır?

MSÜ Sınavının ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekmektedir.


MSÜ’de Yanlışlar Doğruları Götürür mü?

MSÜ yani Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavında 4 yanlış bir doğruyu götürmektedir.


Milli Savunma Üniversitesi Sınavı’na Kaç Kez Girilebilir?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına kaç kez girilebileceği ile ilgili bir kısıtlama bulunmamaktadır.


Sınav başvurusunu internetten değil de sınav başvuru merkezlerinden yapan kişiler ilave bir ücret öderler mi?

Başvuru merkezleri tarafından başvuru işlemini yapan adaylardan ilave 15 TL başvuru hizmeti ücreti alınır.


Sınav başvurumu geç başvuru tarihinde yaptığım takdirde ilave bir ücret öder miyim?

Geç başvuru tarihinde başvurusunu yapacak adaylar 195 TL  başvuru ücreti ödeyeceklerdir.


Sınav başvuru ücretimi nerelerden yatırabilirim?

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’ de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.


Belirtilen tarihlerde sınav ücretini yatırmayan kişiler sınava girebilir mi?

Kılavuzda belirtilen başvuru tarihlerinde ve geç başvuru tarihinde sınav ücretini yatırmayan kişiler sınava giremezler.


Çifte vatandaşlığı olan bir kişi Milli Savunma Üniversitesi’ne başvurabilir mi?

Çifte vatandaşlığı olan bir kişi, Milli Savunma Üniversitesi’ne başvurabilir ancak HO/Asb. MYO’ n dan mezun olacakları tarihe kadar T.C. dışındaki vatandaşlıklarından vazgeçmelerinin gerekeceğini göz önünde bulundurmalıdırlar.


2022-MSÜ’yü başvurup aynı zamanda diğer (Polis Akademisi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi vb.) sınavlara girebilir miyim?

2022-MSÜ’ye başvuru yapmak diğer sınavlara (Polislik Akademisi, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi vb.) girmeye engel teşkil etmemektedir.


Astsubay Meslek Yüksekokullarına kadın adaylar başvurabilir mi?

Kadın adaylar yalnızca Harp Okullarına başvurabilir.


2000 Yılı ve öncesinde doğmuş kişiler Harp Okulları / Asb. Meslek Yüksekokullarına başvurabilir mi?

2000 yılı ve öncesi doğan adaylar Harp Okulları/ Asb. Meslek Yüksekokullarına başvuruları sistem tarafından engellenecektir.


2001 Yılı doğumlu kişiler Harp Okullarına başvurulabilir mi?

2001 yılı doğumlu adaylar Harp Okullarına başvuramazlar.


Evliyim/Nişanlıyım/Eşimden ayrıldım, askeri öğrenci olabilir miyim?

Başvuru ve Giriş koşullarımızda «Nişanlı, evli, dul, hamile, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak birlikte yaşamamak» ifadesi yer almaktadır.


Şu anda üniversitede okuyorum MSÜ’ye girmek için tekrar sınava girmeli miyim?

MSÜ Sınavları yalnızca uygulanacakları yıl için geçerlidirler. Tekrar sınava girmeniz gereklidir.


Milli Savunma Üniversitesi’ne başvurabilmek için hangi lise türlerinden mezun olmak gerekir?

Herhangi bir lise ve dengi okuldan mezun olan/olacak adaylar MSÜ’ne başvurabilir.


Milli Savunma Üniversitesi’nde okuyabilmek için YKS- TYT ve YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunlu mudur?

Asb. MYO için YKS-TYT ve Harp Okulu için YKS-TYT ile YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunludur. Bir önceki yıldaki YKS-TYT puanını kullanmak isteyen adaylarla ilgili açıklama bir sonraki soruda yer almaktadır.


Milli Savunma Üniversitesi’nde okuyabilmek için bir önceki yıl almış olduğum YKS-TYT puanımı kullanabilir miyim?

2021-YKS-TYT puanı 200 ve üzerinde olan adayların, bahse konu puanları geçerlidir. Ancak adaylar MSB ile MSÜ’ nin öğrenci yerleştirme işlemleri için taban puan belirleyeceğini göz önünde bulundurmalıdır. 2021-YKS- TYT puanını kullanmak isteyen adayların YKS başvuru sürecinde bu yönde başvuru ve ödeme yapmaları gerekmektedir.


2022-MSÜ ‘‘Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına’’ hangi illerde katılabilirim?

Adaylar sınav merkezi tercihi olarak kendi adres ilini tercih edebileceklerdir. Bunun dışında bir tercihte bulunulamayacaklardır.


Harp Okulu ve/veya Asb. MYO Seçim aşamalarına katılarak bu aşamaların herhangi birinden Elenmek/Ayrılmak diğer Yükseköğretim Kurumlarına başvurmaya engel oluşturur mu?

Adayların Diğer Yükseköğretim Kurumlarına Başvurma Hakları Devam Edecektir.


MSÜ’ne çağrı ve kesin kayıt işlemleri için Şehit- Gazi Çocuklarına özel bir kontenjan ayrılır mı?

Şehit ve gazi çocuklarının 2’nci seçim aşamalarına çağrılmasıyla ilgili olarak; 2022-MSÜ sınavında belirlenecek “Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının” %90’nını alanlar, ikinci seçim aşamalarına çağırılacaktır.

Seçim aşamalarında başarılı olan şehit ve gazi çocukları, yerleştirme için Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2022-YKS TYT’ den, Harp Okulları için 2022 YKS Sayısal/Eşit Ağırlık’ tan Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek taban puanın

%90’ını almış olmak şartıyla kendi aralarında sıralanarak kontenjanın %5’i kadarı okullara kayıt yaptırma hakkını elde ederler. Kendi puanı ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar % 5’lik kontenjanın dışında tutulurlar.


Şehit-Gazi Çocukları kapsamına kimler girer?

Şehit-Gazi Çocukları kapsamına yalnızca öz annesi veya babası şehit-gazi olanlar girer.


Kılavuzda belirtilen tarihlerde tercihlerini yapmayan adaylar 2’nci Seçim Aşamalarına Çağrılırlar mı?

Belirtilen tarihlerde tercih işlemlerini yapmayan adaylar hiçbir şekilde 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.


Vücudunda dövme veya yara izi olan kişiler Askeri Öğrenci olabilir mi?

Bu konuda ayrıntılı bilgi için TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nin tatuaj ve yara izi ile ilgili bölümünü inceleyiniz.


Daha önce Askeri Okullardan çıkan/çıkarılan veya sivil okullardan çıkarılan öğrenciler MSÜ’de okuyabilir mi?

Başvuru ve Giriş koşullarımızda «Bir askeri okuldan çıkmış veya çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak» ifadesi yer almaktadır.


Okul disiplin cezaları MSÜ’de okumaya engel teşkil eder mi?

Giriş koşullarına engel teşkil eden okuldan çıkarılma cezaları hariç okulda alınan disiplin cezaları MSÜ’nde okumaya engel teşkil etmez.


Aday Yerleştirme İşlemlerinde kullanılan 2024- YKS puan türlerine Ortaöğretim Başarı Puanı eklenecek midir?

Aday yerleştirme işlemlerinde 2024-YKS puan türlerinin ortaöğretim başarı puanı eklenmemiş hali (HAM PUAN) kullanılacaktır.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 MSÜ 2018 Çıkmış Sorular Tamamı PDF İndir

👉 MSÜ 2019 Çıkmış Sorular Tamamı PDF İndir

👉MSÜ 2020 Çıkmış Sorular Tamamı PDF İndir

👉MSÜ 2021 Çıkmış Sorular Tamamı PDF İndir

👉MSÜ 2022 Çıkmış Sorular Tamamı PDF İndir

Bizi Instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu