Bilgi Havuzu

2024 TYT Türkçe Sınav Kazandıran En İyi YouTube Kanal Önerileri

2024 TYT Türkçe Sınav Kazandıran En İyi YouTube Kanal Önerileri. Bu yazımızda 2024 yılında YKS girecek öğrenciler için TYT Türkçe için konu anlatımı ve çıkmış ve örnek sorularında olduğu  En İyi Anlatan YouTube Kanallarını bir araya getirdik.

2024 TYT Türkçe Sınav Kazandıran En İyi YouTube Kanal Önerileri

2023 tyt turkce en iyi youtube kanal onerileri

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte dershaneler yada özel dersler yerini online kurs yada online derslere bırakmış durumda. Bununla birlikte birde tüm dünyanın da etkilendiği covid-19 salgınından sonra çoğu ders ve eğitimler online olarak verilmeye başlandı.

Hal böyle olunca bir çok eğitimci YouTube sosyal platformu üzerinden kanal açarak ders ve konu anlatımı ile öğrenci ve sınava girecek adayların faydalanmasını sağladı. Bu durum hem imkanı olmayan öğrenciler açısından kolaylık olurken bir diğer yandan da istenen zaman istendiği kadar tekrar dinleme ve izleme olanakları olduğu için kendinize bir çalışma programı yaparak evde dershane rahatlığını sağlayabilirsiniz.

Bu yazımızda YKS sınavına hazırlanan öğrenciler için geçmiş yıllarda TYT Türkçe dersine hazırlanan öğrencilerin en çok tercih ettiği ve önerdiği Youtube ders kanal önerilerini listeledik. Sizler için hazırladığımız bu liste TYT Türkçe hazırlananlar için ÖSYM’nin soru tarzına ve MEB’in müfredat konularına uygun uzman öğretmenler tarafından  YouTube ‘da Türkçe ders videoları üreten kanallardır.

1- Benim Hocam – Kadir Gümüş

Benim Hocam Youtube kanalı 2016 yılından bu yana en seçkin hocalar tarafından TYT-AYT öğrencileri için konu anlatım, örneklerle soru çözüm videoları üreten bir kanaldır. Videoları sınıf ortamı ve beyaz tahta üzerinde yapılan bu kanalda çok fazla izlenme ve izleyenlerin oldukça pozitif yorumları mevcuttur.

Kadir Hoca TYT Türkçe konu anlatımı yapmaktadır. Genelde 19 haftalık bir program ile öğrencilerin TYT Türkçe’ de yüksek net yapmalarını hedefliyor. Hocamızın anlatış tarzını seveceğinizden eminiz.


2- Rüştü Hoca İle Türkçe

Rüştü Hoca İle Türkçe YouTube kanalı 2014 yılından bu yana Türkçe konu anlatımı, soru çözüm taktikleri, deneme ve çıkmış soru çözüm videoları üreten  bir kanaldır. Konuları ayrıntılı bir şekilde en ince detaylarına kadar anlattıktan ve soru çözümlerinde soruda nasıl düşünmek gerekildiği hakkında püf noktalar vererek her yönden size katkı sağlayabilecek bir kanaldır.

Ayrıca anlatış tarzı da sizin Türkçe dersini sevmenizi sağlayacaktır. Rüştü Hoca’nın sloganı “İşi gücü taktik… Her sorunun bir taktiği var!!! Okuduğunu anlama artık hikâye… Tüm mesele TAKTİK bilmek…” diyor ve aynı zamanda taktikleri ve yüksek enerjisi ile derslerini anlatıyor.


3- Harun Ardıç


Harun Ardıç YouTube kanalı 2013 yılından bu yana Türkçe ve Edebiyat konu anlatım videoları üreten bir kanaldır. Videoların eski olmasına aldanmayın konu anlatımı günceldir ve izleyenlerin yorumları da önerilerle doludur.


4- Hocalara Geldik – Onur Hoca


Onur Hoca, Hocalara geldik kanalı aracılığıyla TYT Türkçe konularını anlatıyor. Toplamda 93 videodan oluşan oynatma listesinde konu anlatımlarının yanında tekrar testleri çözerek konuların pekiştirilmesini sağlıyor. Bu sayede kendinize bir çalışma planı hazırlayarak TYT Türkçe dersin de kolaylıkla başarılı olabilirsiniz.


5- Fulya Hoca


Fulya hoca Youtube kanalı 2013 yılından bu yana Edebiyat ve Türkçe konu anlatım videoları üretiyor. Fulya Hoca, TYT Türkçe konularını 18 videoluk bir seri ile anlatıyor ve ardından da bu konu anlatımlarını soru çözüm videoları ile pekiştirmenizi sağlıyor. Türkçe’nin yanında Edebiyat konu anlatımı videoları da bulunuyor.

İlginizi Çekebilir 👇

👉 2023 YKS YouTube Kanal Önerileri (TYT-AYT)

Bizi Instagram’ dan takip etmek için TIKLAYINIZ

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu