Bilgi Havuzu

2024 YKS Tarih Dersini En İyi Anlatan YouTube Kanal Önerileri

2024 YKS Tarih Dersini En İyi Anlatan YouTube Kanal Önerileri. 2024 yılında üniversite sınavına hazırlanan adaylar için bu yazımızda en iyi 2024 YKS Tarih dersini anlatan hocaların Youtube Kanallarını bir liste haline getirdik.

2024 YKS Tarih Dersini En İyi Anlatan YouTube Kanal Önerileri

2023 yks tarih dersi en iyi anlatan youtube kanal onerileri

2024 YKS hazırlanan adaylar diğer dersler olduğu kadar tarih dersi içinde YouTube Kanalları araştırması yapmaktalar. Özellikle de Tarih dersi dinleyerek öğrenilecek bir ders olduğu için YouTube‘ dan dinleyerek öğrenmek çoğu aday için kolaylık sunmaktadır.

Öncelikle belirtelim ki sözel derslerin hafızanızda daha fazla kalması için dinlerken not tutarak çalışmak % 60 oranında kalıcılık sağladığı bilimsel araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.

Tarih dersi de sözel bir ders olması ve özellikle dinleyerek öğrenilecek bir ders olması sebebiyle aslında YouTube Tarih Kanalları takip etmek oldukça faydalıdır. Bu yazımızda 2024 YKS için daha öncesinden en çok izlenen kanaldan tutun da daha yeni yeni kendini tanıtmaya çalışan kanala kadar tüm Tarih anlatan hocaların kanallarını inceledik.

Hangi Kanallar da konuları tam olarak anlatmış, hangi kanallar ses, görüntü kalitesi daha iyi hangi anlatan hoca anlatım şekli ve kanallar için gelen geri dönüşler üzerine güzel bir liste yaptık diyebilirim. Bu sayede Tarih en iyi kanal Tarih en iyi ders anlatan hoca diye aratmanıza gerek kalmayacak.


2024 YKS Tarih Dersini En İyi Anlatan YouTube Kanal Önerileri

1- KR Akademi – Burak Ünsur

Konuların üzerinde yorum yapılarak ezber yerine mantığı kavratmaya çalışan kanaldır. Fazla detaya girmeden Burak hocanın eğlenceli konu anlatımıyla tarihi seveceğiniz kanalda şu an için sadece konu anlatımları bulunmaktadır.

2- Benim Hocam – Saadettin Akyayla

Hocamızın detaylı, öğretici, örnekleri bol ve gayet anlaşılır anlatımı vardır. Videoları sınıf ortamı ve beyaz tahta üzerinde yapmaktadır. Soru çözüm videoları bulunmamaktadır.

3- OK Tarih

Yaptığı özet geç ve son çare videoları ile size sınava kadar çıkabilecek sorular üzerine bilgiler vermekte. Bunun yanında yaptığı espriler ve hikaye şeklinde anlatımı ile sıkılmadan izleyeceğinizi düşünüyorum.

4- Sosyal Hocam

Tüm sosyal dersler ile ilgili videolar bulunmaktadır. Konu anlatım videoları, genel tekrar videoları ve soru çözüm videoları bulunmaktadır.

5-Hocalara Geldik

Uzun bir süredir bu işin içerisinde olan profesyonel hocalarla öğrencileri üniversiteye hazırlamaya çalışan kanal oldukça keyifli videoları sayesinde sıkılmadan konuyu öğrenmiş oluyorsunuz. Detaylı konu anlatımlarından sonra tarih test çözümü yapıldığı için konuyu pekiştirerek öğrenmiş olacaksınız.

6-Selami Yalçın İle Tarih

Eski Benim Hocam Tarih hocası olan Selami Yalçın aynı konu anlatım videolarını kendi kanalına yüklemiştir. Hemen hemen her konuda soru çözüm videoları da bulunmaktadır.


İlginizi Çekebilir 👇

👉 2024 TYT Matematik Sınav Kazandıran En İyi YouTube Kanal Önerileri

👉 2024 TYT Türkçe Sınav Kazandıran En İyi YouTube Kanal Önerileri

Bizi Instagram’ dan takip etmek için TIKLAYINIZ

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu