3. Tip KYK Yurt Ne Demek, Kaç Kişilik? 3. Tip KYK Yurt Özellikleri ve Fiyatı Nedir?
3. Tip KYK Yurt Ne Demek, Kaç Kişilik? 3. Tip KYK Yurt Özellikleri ve Fiyatı Nedir? Üniversitelerin açılması ile birlikte KYK yurtları da dolmaya başladı. KYK yurtları farklı özellikler doğrultusunda 1. 2. 3. 4. 5. ve 6. Tip yurt sınıflandırmaktadır. Bu sınıflandırma yurtların fizik özellikleri, odalarda kalan öğrenci sayısı ve yurtların sosyal faaliyet alanlarına göre belirlenmektedir. Gelin hep birlikte 3. Tip KYK Yurt Ne Demek, Kaç Kişilik? 3. Tip KYK Yurt Özellikleri ve Fiyatı Nedir? öğrenelim.
3. Tip KYK Yurt Ne Demek?
KYK yurtlarında barınma hakkı kazanan öğrencilerin en çok merak konulardan biri de KYK Yurt Tipleridir. KYK yurt tipleri yurtların özelliklerine göre sınıflandırılmaktadır. Dolayısıyla 1. 2. 3. 4. 5. ve 6. Tip Yurt Özellikleri Nelerdir? 1. 2. 3. 4. 5. ve 6. Tip Yurt ücretleri ne kadar? merak edilmekte. Bu yazımızda 3. Tip KYK Yurt Özellikleri ve ücretleri ile birlikte 3. Tip KYK Yurt hakkında merak edilen tüm soruları yanıtlayacağız.
Türkiye’ de orta derecede yurtlar olarak da bilinen yurtlar 3. Tip KYK yurtlarıdır. 3. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişmektedir. Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, Tuvalet ortak kullanım alanı olabiliyor. 3. tip KYK yurt özellikleri ni yazımızın devamında bulabilirsiniz.
3. Tip KYK Yurdu Özellikleri Nelerdir?
- Yurt odaları 2-4 kişilik
- Odalarda çalışma masası, kitaplık, mini buzdolabı, elbise dolabı, İnternet
- Sabah kahvaltısı- Akşam yemeği
- 7/24 sıcak su
- Asansör
- Kantin
- Çalışma Odası
- Valiz odası
- Mescit
- 2 ve 3. tip KYK yurtlarını ayıran genel özellik sosyal faaliyet alanlarının bulunmasıdır.
KYK yurdu kampüste ise sosyal aktiviteler KYK yurt çevresindedir.
3. tip KYK yurdunun özellikleri bu şekilde sıralanmaktadır. Yeni yapılan KYK yurtları bu özellikleri taşımaktadır. Daha detaylı bilgi için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
3. Tip KYK Yurtları Kaç Kişilik?
3. Tip KYK yurtlarında odalar odalar 2-4 kişiliktir.
KYK Yurt Tipleri Nelerdir?
KYK yurtları, belirlenen kriterler doğrultusunda 6. tip olarak sınıflandırılmaktadır. KYK yurt tiplerini belirlemedeki kriterler genel olarak yurtların konumu, fiziki özellikleri, odada kalan öğrenci sayısı, odanın balkonlu ve banyolu oluşu ve yurda bulunan sosyal faaliyet alanlarına göre değişmektedir. Bunlara eşdeğer olarak da yurt ücretleri ve depozito ücretleri de değişmektedir.
3. Tip KYK Yurt Fiyatı Ne Kadar?
Yurt Tipi | KYK Yurt Ücreti | Depozito Ücreti |
1.Tip KYK Yurtları | 345 ₺ | 855 ₺ |
2.Tip KYK Yurtları | 405 ₺ | 1020 ₺ |
3.Tip KYK Yurtları | 405 ₺ | 1020 ₺ |
4.Tip KYK Yurtları | 380 ₺ | 1100 ₺ |
5.Tip KYK Yurtları | 510 ₺ | 1200 ₺ |
6.Tip KYK Yurtları | 570 ₺ | 1365 ₺ |
Kıbrıs KYK Yurtları | 750 ₺ | 1620 ₺ |
3. Tip KYK Yurt Hakkında Bilinmesi Gerekenler
KYK yurtlarında 3 tip ne demek?
3 tip KYK yurtlari kac kisilik?
KYK yurt tipleri neye göre çıkıyor?
KYK yurtları, KYK 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanıyor. Yurtların bu sıralanışını; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo barındırması gibi unsurlar belirliyor. 6 kişilik sahip olan ve tuvalet ile banyosu katlarda olan yurtların fiyatları daha düşü oluyor.
KYK yurtlarında tip ne demek?
3. Tip KYK Yurdu Özellikleri Nelerdir?
KYK Nedir?
Üniversite okuyan öğrencilere hizmet vermek amacıyla 1961’da kurulan KYK, birçok öğrenciye burs, barınma ve beslenme desteği sağlayan kurumdur. Özellikle maddi durumu olmayan öğrencilerin faydalandığı KYK hakkında genel her şey merak edilmekte. Gelişen teknoloji sonrasında burs ve barınma gibi hizmetleri için başvuru ve duyurularını internet sitesi üzerinde gerçekleştirmektedir. Bu siteden öğrenciler yurt ve burs başvurularının takibini yapmakta ve yurtlara yerleşemeyen öğrenciler sıra takibi yapmaktadır.
KYK Açılımı Ne Demek?
Açılımı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olan KYK, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlıdır. 22 Ağustos 1961 tarihinde kurulan KYK, yükseköğrenim gören ve özellikle maddi imkânları olmayan öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi ve faydalanabilmesi için; tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren bir kamu kurumudur.
KYK bursu ise; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin maddi imkânı olmayanların, ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ve bununla birlikte normal öğrenim süresi boyunca verilen borç paradır. Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) denilince akla ilk gelen her ne kadar KYK bursu olsa da KYK yurtları da oldukça bilinmektedir. Özel yurtlara nazaran çok daha uygun fiyat ve devlet desteğiyle birlikte üniversite öğrencilerinin girmek için can atıp sırada bekledikleri yurtlardır. Devlet çatısı altında açılan Kredi ve Yurtlar Kurumu kısaca KYK, çalışanları da memur statüsünde yer almaktadır.
KYK Görevleri Nelerdir?
- Yurt ihtiyacını belirlemek, yurtların her türlü ihtiyacını temin etmek, yurtların sevk ve idaresini yapmak, öğrencilerin iaşe, ibate ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için yurt alanlarında ilgili düzenlemeleri yapmak,
- Yurtlarda barınacak öğrencilerin başvuru, değerlendirme, kayıt ve kabulüne ilişkin esasları belirlemek ve uygulamak, yurtlarda kalan öğrencilerin sosyal, sağlık, kültürel ve eğitim ihtiyaçlarını sağlamak ve ilgili kurumlarla işbirliği yapmak,
- Yurt hizmetlerini sınıflandırmak, standartlarını belirlemek ve bunların ücret tarifelerini tespit etmek,
- Yurt hizmetinden faydalananlar ile hizmet sunucuları arasında doğabilecek ihtilafların çözümüne yönelik usul ve esasları belirlemek,
- Yurtların ilgili mevzuat düzenlemelerine uygun bir şekilde kullanıma hazır bulundurulmasını sağlamak,
- Yurt ve tesislerde konaklayacaklarla ilgili usul ve esasları belirlemek, ikili anlaşmalar gereği eğitim ve öğretim görmek üzere ülkemize gelen diğer ülke öğrencilerinin yurtlardan yararlandırılmasına ilişkin işlemleri yürütmek,
- Öğrenci disiplin işlemleri ile ilgili işlerin mevzuat hükümlerine uygun olarak yürütülmesini sağlamak,
- Öğrencilerin beslenme hizmetlerine ilişkin esasları belirleyerek uygulanması için gerekli tedbirleri almak,
- Yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşı öğrencilerin kredi, burs ve barınma işlemlerini yürütmek,
- Öğrencilerin desteklenmelerine ilişkin politikaların tespiti amacıyla gerekli çalışmaları yapmak,
- Öğrencilere verilecek öğrenim kredisi ve burslar ile kredi borcunun tespiti, takibatı ve tahsilâtı ile kredi teminatına ilişkin usul ve esasları belirlemek, kredi ve burs başvurularının alınması ve değerlendirilmesi ve ödeme işlemlerinin yapılmasını sağlamak,
- Öğrencilere verilmek üzere yapılacak bağış ve hibelere ilişkin usul ve esasları belirlemek, burs veren kurumlarla koordinasyonu sağlamak,
- İhtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve beslenme yardımı yapılmasına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek,
- Vergi muafiyeti tanınan vakıflar ve kamu yararına çalışan derneklere ait yükseköğrenim yurtlarında barınan öğrencilere yapılacak beslenme ve barınma yardımına ilişkin usul ve esasların belirlenmesine ilişkin iş ve işlemleri yapmak,
- 16/8/1961 tarihli ve 351 sayılı Kanunda Bakanlığa verilen görevleri yerine getirmek,
- Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
KYK Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Yurt başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır?
İlk kayıt ücreti nedir ve bu ücret ne kadardır?
Daha önce lisans eğitiminde yurtta kalan öğrenci ikinci lisans eğitimine başladığında yurt başvurusu yapabilir mi ve fazladan ücret öder mi?
İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yapılması gereken işlemler nelerdir?
Yurtta kalmaya hak kazanan ve ilk kayıt ücretini yatırarak onay işlemini yapan bir öğrencinin kaç gün içerisinde yurt müdürlüğüne başvurup işlemlerini yerine getirmesi gerekmektedir?
İlk kayıt ücretini yatırdıktan sonra taahhütname onayı yapmayan ve yurtta kalmak istemeyen öğrenci ne yapmalıdır?
Yurtta barınma hakkı kazanan ancak yurtta kalmak istemeyen öğrenciler ne yapmalıdır?
Yurt yerleştirme işlemi yapılıp kayıt yaptırmayan öğrenciler seneye tekrar yurt başvurusu yapabilirler mi?
Yedek sırada yurt hakkı bekleyen ama farklı bir ilde bulunan bir öğretim programında öğrenim görecek öğrenciler yeniden yurt başvurusu yapabilirler mi?
İlk kayıt ücretini yatıran ancak taahhütname onayı yapmayan öğrencilerin ne yapması gerekmektedir?
KKTC’ de öğrenim gören öğrenciler yurt başvurusu yapabilir mi?
Ücretsiz barınma hakkı olan öğrenciler kimlerdir?
Başvuru sonuç ekranında yedek sırada olduğu belirtilen öğrencilerin yapması gereken işlem nedir?
Öğrencilerin bir eğitim-öğretim döneminde kaç gün izin hakkı bulunmaktadır?
Yurt ücretleri ne zaman ödenmelidir?
Kaydı silinen öğrencilerin güvence bedeli iade işlemleri nasıl yapılmaktadır?
Kaydı silinen ve yeniden başvuru yapmak isteyen öğrencilerin ödeyecekleri ücret ne kadardır?
Erasmus veya Farabi ile yarım veya tam dönem farklı bir üniversitede eğitim görecek öğrencilerin ne yapması gerekmektedir?
Yurtlarda barınma şartları nelerdir?
Hatalı başvuru durumunda yapılması gereken işlemler nelerdir?
İlginizi Çekebilir 👇
👉 KYK Yurt Misafir Öğrenci Olarak Kalma Şartları 2023
1. Tip KYK Yurt Özellikleri Nelerdir?
2. Tip KYK Yurt Özellikleri Nelerdir?
4. Tip KYK Yurdu Özellikleri Nelerdir?
5. Tip KYK Yurt Özellikleri Nelerdir?
Bizi İnstgram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ