Kaç Gün Kaldı

2023 Kurban Bayramına Kaç Gün Kaldı? 2023 Kurban Bayramı Ne Zaman?

2023 Kurban Bayramına Kaç Gün Kaldı? 2023 Kurban Bayramı Ne Zaman? Müslümanların dini bayramlarından olan 2023 Kurban Bayramına Kaç ay, Kaç Hafta Kaldı? 2023 Kurban Bayramı Arife Ne Zaman? Kurban bayramına Ne Kadar Var? Kurban Bayramı Geri Sayım için yazımızın devamında tüm detayları bulabilirsiniz.

2023 Kurban Bayramına Kaç Gün Kaldı?

2023 kurban bayramina kac gun kaldi

İslam Alemi için önemli bayramlardan olan ve Ramazan Bayramı sonrası yaklaşık 2 ay sonra kutlanan Kurban Bayramına Kaç Gün Kaldı? merak edilmekte. hicri takvime göre Zilhicce ayının 10, 11 ve 12. günlerinde kutlanır ve İslam takvimine göre Zilhicce ayının 10. günü, Kurban Bayramı’nın başlangıç günü olarak kabul edilmektedir.

Kurban Bayramı Hakkında kısaca bilgi verecek olursak; İslam’ın 5 şartından birisi olan kurban ibadetinde kişi kurban kesmekle Allah’ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban dinî bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usûlüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Kurban bayramında kesilen kurbana udhiyye, hacda kesilen kurbana ise hedy denir.


2023 Kurban Bayramı Geri Sayım


2023 Kurban Bayramı Ne Zaman?

2023 kurban bayrami ne zaman

Toplamda 4 gün olarak kutlanan Kurban Bayramı 2023 yılında; Kurban Bayramı arefe günü 27 Haziran Salı gününe denk geliyor. 2023 Kurban Bayramı 1. gün ise 28 Haziran Çarşamba günü başlıyor. Dört gün sürecek olan bayram 1 Temmuz Cumartesi günü sona eriyor.

  • Kurban Bayramı 1. Günü: 28 Haziran Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2. Günü: 29 Haziran Perşembe
  • Kurban Bayramı 3. Günü: 30 Haziran Cuma
  • Kurban Bayramı 4. Günü: 1 Temmuz Cumartesi

👉 Mutlaka Okunması Gereken En İyi 75 Kişisel Gelişim Kitabı

Bizi Instagram’ dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu