Bilgi Havuzu

2024 8. Sınıf LGS İnkılap Tarihi Konuları ve Soru Dağılımı MEB

2024 8. Sınıf LGS İnkılap Tarihi Konuları ve Soru Dağılımı MEB. LGS hazırlanan adaylar 8. sınıf İnkılap Tarihi LGS’de hangi konular çıkacak? LGS İnkılap Tarihi kaç soru var? araştırmakta. Bu yazımızda kaynak olarak kullanabileceğiniz 8. Sınıf LGS İnkılap Tarihi Konuları ve Soru Dağılımını sizler için hazırladık.

2024 8. Sınıf LGS İnkılap Tarihi Konuları ve Soru Dağılımı

2024 8 sinif lgs inkilap tarihi konulari ve soru dagilimi

2024 yılında LGS hazırlanan adaylar LGS İnkılap Tarihi konularına çalışırken bir yandan da 8. Sınıf LGS İnkılap Tarihi Konuları ve Soru Dağılımı araştırmakta. Öncelikle belirtelim ki; LGS sınavında 90 soru çıkmaktadır bunlardan 10 tanesi İnkılap Tarihi sorusudur. LGS İnkılap Tarihi soruları doğrudan bilgi sorusu değil bilgiye dayalı yorum sorularından oluşur ve çeldiricidir.

Daha önceki yıllarda çıkmış soruları incelediğimizde her yıl ve en çok soru çıkan konular Atatürkçülük ve Çağdaşlaşan Türkiye, Milli Bir Destan: Ya İstiklal, Ya Ölüm ve Milli Uyanış: Bağımsızlık Yolunda Atılan Adımlar konularından gelmektedir. Bununla birlikte diğer konulardan da 1’er, 2’şer soru gelmiştir. Bu nedenle en çok soru çıkan konulara ağırlık vermenizi öneriyoruz.

8. sınıf LGS İnkılap Tarihi konularını ve soru dağılımını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

2024 LGS Kaç Gün Kaldı?


2024 LGS İnkılap Tarihi Konu Dağılımı

2024 lgs inkilap tarihi konu dagilimi

Milli Eğitim Bakanlığını müfredatına göre 2024 LGS İnkılap Tarihi konuları aşağıdaki gibidir.

  • Bir Kahraman Doğuyor
  • Milli Uyanış: Bağımsızlık Yolunda Atılan Adımlar
  • Milli Bir Destan: Ya İstiklal, Ya Ölüm
  • Atatürkçülük ve Çağdaşlaşan Türkiye
  • Demokratikleşme Çabaları
  • Atatürk Dönemi Dış Politika
  • Atatürk’ün Ölümü ve Sonrası

2024 LGS İnkılap Tarihi Soru Dağılımı

Öncelikle belirtelim ki; LGS sınavının birinci oturumu olan 50 soruluk sözel alan dersleri içerisinde 10 adet İnkılap Tarihi sorusu çıkar. Sorular genel olarak bilgiye dayalı yorum sorusudur.

Aşağıdaki tabloyu inceleyerek 2019-2020-2021 ve 2022 yılları hangi yıl hangi konudan kaç soru çıktığını öğrenebilir hangi konulara ağırlık vermenizi öğrenebilirsiniz.

LGS İnkılap Tarihi Soru Dağılımı
Konu Adı2019202020212022
Bir Kahraman Doğuyor1131
Milli Uyanış: Bağımsızlık Yolunda Atılan Adımlar1242
Milli Bir Destan: Ya İstiklal, Ya Ölüm1232
Atatürkçülük ve Çağdaşlaşan Türkiye543
Demokratikleşme Çabaları1
Atatürk Dönemi Dış Politika111
Atatürk’ün Ölümü ve Sonrası1
Toplam10101010

LGS Sınavı Kaç Soru, Kaç Dakika?

lgs sinavi kac soru kac dakika

Günümüzde MEB tarafından “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav”  şeklinde isimlendirilmektedir. LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir ve PISA, TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen sorulardan oluşmaktadır. Aynı gün içinde iki oturum halinde uygulana LGS’ ye girmek zorunlu değildir. Lakin LGS’ ye sadece 8. sınıf öğrencileri girmektedir. Peki ama LGS Sınavı Kaç Soru, Kaç Dakika?

Birinci oturumunda uygulanan sözel bölümde 50, ikinci oturumunda uygulanan sayısal bölümde 40 olmak üzere, toplam da 90 soru soruluyor. Sözel bölümde Türkçe (20), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi (10), T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük (10) ve Yabancı Dil (10), sayısal bölümde ise Matematik (20) ve Fen Bilimleri (20) alt testleri yer alır.

Birinci oturum 75 dakika, ikinci oturum ise 80 dakikadır.


LGS Puanı Nasıl Hesaplanır?

lgs puani nasil hesaplanir

Puan hesaplama yapılırken adayların sözel ve sayısal bölümlere ait alanların her bir alt testi için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenmektedir. Her öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanmaktadır. İlgili testin ham puanları toplamının öğrenci sayısına bölümü ile alt testlerin ortalaması elde edilmektedir.

İlgili alt testin ortalaması, ham puanları ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak da alt testlerin standart sapması oluşturulmaktadır. Öğrencilerin her bir alt testine ait standart puanı, o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’a getiren bir dönüştürme işlemi uygulanmaktadır.

Her alt test için hesaplanan standart puanlar, katsayılar ile çarpılarak her bir alt testin ağırlıklı standart puanları bulunmaktadır. 2 oturumdan herhangi birine katılmayan veya herhangi bir oturumda sınavı iptal edilen öğrencilerin puanı hesaplanmamaktadır.

LGS’ de adayların puan hesaplama işleminde kullanılan formüller aşağıda verilmiştir.

Ham Puan Hesaplamasında Kullanılan Formül:

lgs puan nasil hesaplanir


 

Standart Puan ve Ağırlıklı Standart Puan Hesaplamasında Kullanılan Formül:

lgs puan nasil hesaplanir 1

ASPXi : Xi  Testi Ağırlıklı Standart Puanı

AkXi : Xi  Testi Ağırlık Katsayısı

Öğrencilerin Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) Hesaplamasında Kullanılan Formül:

TASP = ASPTürkçe + ASPMat + ASPFen + ASPİnkılap + ASPDin Kül. + ASPYab. Dil.

TASP: Toplam Ağırlıklı Standart Puan

Hesaplanan Toplam Ağırlıklı Standart Puan, kendi içinde en küçüğü 100 ve en büyüğü 500 olan bir puan dağılımına dönüştürülmektedir. Bu puanların bulunmasında kullanılan formül:

lgs puan nasil hesaplanir 2


2024 8. Sınıf LGS Türkçe Konuları

2024 8. Sınıf LGS Matematik Konuları


İlginizi Çekebilir 👇

👉8. Sınıf LGS Çıkmış Sorular PDF MEB Tüm Dersler

Bizi Instagram’ dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu