Bilgi Havuzu

2024 AYT Matematik Kaynak Kitap Önerileri – Yeni Nesil

2024 AYT Matematik Kaynak Kitap Önerileri – Yeni Nesil. Bu yazımızda 2024 AYT sınavına hazırlanan adaylar için, Güncel Müfredata uygun Kolay, Orta ve Zor AYT Matematik Konu Anlatımı ve Soru Bankası Kitap Önerileri listesini hazırladık.

2024 AYT Matematik Kaynak Kitap Önerileri

2024 ayt matematik kaynak kitap onerileri

ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavına her yıl olduğu gibi 2024 yılında da yapılacaktır. 2024 YKS girecek adaylar  sınav öncesi AYT Matematik Kaynak Kitap Önerileri ve AYT Matematik Soru Bankası Önerilerini araştırmakta. Hal böyle olunca bizde 2024 YKS girecek adaylara faydalı olması açısından, daha önceki yıllarda derece yapmış öğrenciler ve uzman öğretmenler tarafından tavsiye edilen 2024 ÖSYM Yeni Nesil Kolay, Orta ve Zor AYT Matematik Kaynak Kitap Önerilerini kolaydan zora doğru sıraladık.

Öncelikle belirtelim ki; 2024 YKS sınavının ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi AYT’ de 40 matematik sorusu sorulmaktadır. Bu 40 sorudan 28-30 soru matematik dersinden, 10-12 soru ise geometri dersinden çıkmaktadır. 2024 YKS sınavına sayısal ve eşit ağırlık alanlarından hazırlanan adaylar bilmeli ki AYT Matematik, ilk oturum olan TYT Matematiğe oranla daha çok formül üzerinden sorular içermektedir. böylelikle doğru kaynaklar ve doğru adımlarla çalışarak başarıya ulaşmanız mümkündür.

Yazımızın devamında 2024 ÖSYM Yeni Nesil Kolay, Orta ve Zor AYT Matematik Kaynak Kitap Önerileri ve Soru Bankası Listesini bulabilirsiniz…


2024 AYT Matematik Konu Anlatım Kitap Önerileri

2024 ayt matematik konu anlatim kitap onerileri

1-Antremanlarla Matematik – Halil İbrahim Küçükkaya, Mehmet Girgiç, Ahmet Karakoç

1

Matematik dersi temeli zayıf olan ve sıfırdan başlayan öğrenciler için oldukça faydalı bir kaynak. Soruların seviyelerine göre yerleştirilmiş olması lise matematiğine yeni başlayan öğrencilerin işini kolaylaştıracaktır. Benzer tarzda bol örnek içerdiği için pratik kazanmak için kullanılabilecek bir kaynak. Kitaptaki sorularda bol miktarda şekil de bulunduğu için yeni tarza yakın bir görünümde.

Kolay bir soru bankası olmasına karşın her testinde öğrenciye yeni şeyler katabilecek, düşündürücü sorular yer alıyor.

2-Birey Yayınları – A Serisi Temel Düzey Matematik Video Çözümlü Soru Bankası Gelişim Serisi

Matematik dersine sıfırdan başlayan öğrencilerin başvurabileceği güzel ve faydalı bir kaynak. Soruların seviyelerine göre yerleştirilmiş olması lise matematiğine yeni başlayan öğrencilerin işini kolaylaştıracaktır. Benzer tarzda bol örnek içerdiği için pratik kazanmak için kullanılabilecek bir kaynak. Kitaptaki sorularda bol miktarda şekil de bulunduğu için yeni tarza yakın bir görünümde.

Kolay bir soru bankası olmasına karşın her testinde öğrenciye yeni şeyler katabilecek, düşündürücü sorular yer alıyor.

2024 YKS (TYT-AYT) Matematik YouTube Kanal Önerileri


3-Karekök Yayınları – Matematik 0 (Sıfır)

3

AYT Matematik için temel seviyede  hazırlanan ve konuları ayrıntılı anlatan bir kaynak. Kitaptaki konu dizilimi YKS’ye hazırlık müfredatına göre yapılmış. Kitabın sayfa dizaynı oldukça iyi kurgulanmış. Kitapta önce konu anlatımları yapılıyor. Ardından çok temel düzeyde sorular çözülerek konu pekiştiriliyor. Temeli zayıf olan öğrenciler için ilerlemesi kolay bir kaynak.

Hangi konudan başlayacağını bilmeyen öğrenciler için gidişatın sıralı olması ve kitabın düzeyinin temel olması öğrencinin konudan kopmadan devam etmesine olanak sağlıyor.


4-Çap Yayınları – Matematik Fasikülleri

4

Temel eksikleri olan ve konu çalışmak isteyen öğrencilerin başvurabileceği bir kaynak. Kısa konu anlatımlarıyla tanımlar veriliyor. Ardından örnek sorularla konu öğreniliyor. Devamında ise testlerle bol miktarda soru çözülüyor. Fasiküller ünitelere bölünmüş şekilde. Derslerin seviyesi kademe kademe yükseliyor. Bu sayede öğrencinin motivasyonunu korumasına yardımcı olacak bir kaynak.


5-Esen Yayınları – AYT – TYT Matematik Konu Anlatımlı ve Rehber Sorularla Konu Anlatımı Kitapları – Halit Bıyık, Nevzat Asma

5

Kolay seviyeden başlayan ve orta seviyeye doğru ilerleyen bir kaynak. Başlangıç seviyesindeki bir öğrenci kendisini geliştirmek için bu kaynaklara başvurabilir. Matematik çalışmaya başlamak isteyen fakat düzenli ve öğretici konu sıralamasına nereden erişebileceğine dair kaygıları olan öğrenciler için Esen Yayınları Konu Anlatım kitabı kurtarıcı olacaktır. Kısa konu anlatımlarıyla tanımlar veriliyor. Ardından örnek sorularla konu öğreniliyor. Devamında ise testlerle bol miktarda soru çözülüyor.

Konu anlatımından sonra gelen sorular özenle seçildiği için çalışılması kolay bir kaynak. Bu sayede öğrenci motivasyon kaybı yaşamadan keyifle çalışabiliyor.


6- Birey Yayınları – B Serisi Orta Düzey Matematik Video Çözümlü Soru Bankası Gelişim Serisi

Orta seviyede, matematik temeli olan öğrencilerin yorum yeteneğini geliştirmek için başvurabileceği bir kaynak. Biray A kitabında olduğu gibi bu kitapta da bol miktarda şekil yer alıyor. Konu testleri içinde yer alan soruların zorluğu kademeli olarak artıyor. Benzer tarzda bol örnek içerdiği için pratik kazanmak için kullanılabilecek bir kaynak.

YKS matematiğinde karşımıza gelen sorulara benzer tarzda sorular da içeren bir kaynak. Başlangıç seviyesi için uygun değildir ancak belirli bir temeli olan ve kendini geliştirmek isteyen öğrenciler kullanabilir.


7- Sınav Yayınları | AYT Matematik Konu Anlatımı

7

Konu eksiklerini tamamlamak için ideal bir kaynak. Kitabın içinde her konudan çıkmış ÖSYM soruları mevcut. Zor soruların ise çözüm videoları mevcut.


8- Eğitim Vadisi Yayınları | AYT Matematik Konu Anlatımı

8

Konu anlatımı ve örnek soru çözümleri verilmiş. Konuyu kavratmak amacıyla kavram soruları mevcut.


Kolay Seviye 2024 AYT Matematik Soru Bankası Önerileri

kolay seviye 2024 ayt soru bankasi onerileri

1-FDD Yayınları | Matematik Soru Bankası

1 1

Başlangıç için yine ideal bir kitap olarak önerilmektedir. Öğrenciler için güzel düzenlenmiş. Ayrıca bir tık zorlaşan geliştirme testleri mevcut.

2- Matematik Kulübü Yayınları | Matematik Soru Bankası

2 1

AYT Matematiğe başlangıç için ideal bir soru bankasıdır. ÖSYM’nin klasik formatında soru kalıplarının yanı sıra yeni nesil sorular da kitabın içerisinde mevcut.

3-Yayın Denizi | Matematik Soru Bankası

3 1

AYT Matematik konularına pek hakim olmayanların başlangıç için çözebileceği kitaplardan biridir. İçerisinde hatırlatma bilgi notları mevcut. Genelde klasik tarzda soru tiplerini barındırıyor.

4-Sınav Yayınları | Matematik Soru Bankası

4 1

Temelim hiç yok diyenler için önerilebilir bir kitap. İçerisindeki testler, pekiştirme zamanı ve uygulama zamanı diye derecelendirilmiş sorular mevcut.


Orta Seviye 2024 AYT Matematik Soru Bankası Önerileri

orta seviye 2024 ayt soru bankasi onerileri

1-Esen Yayınları | Matematik Soru Bankası

1 2

Kendini geliştirmek isteyenler için bir başka kitap da Esen Yayınlarına ait. Konuların başında verilen kısa özetler sayesinde soruları çözmeden önce tekrar yapabilir, konuları pekiştirebilirsiniz. Soruları genel olarak kavrama formatındadır. Yeni nesil sorulara bolca yer verilmiştir.

2-Şenol Hoca Yayınları | Matematik Soru Bankası

2 2

Matematik alanının en bilinen hocalarından olan Şenol Hocanın bu kaliteli kitabıyla temelinizi sağlamlaştırabilir, konularo pekiştirebilirsiniz. Kitap içerisinde bütün konular mevcut. Öğrenciler için çok avantajlı olan “mini denemeler” konuyu daha iyi kavramanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda çözüm asistanı ile bütün soruların çözümlerini görebilir, farklı çözüm yolları öğrenebilirsiniz.

3-Birey Yayınları | B Serisi Matematik Soru Bankası

3 2

Orta seviyede önerebileceğimiz son kitap Birey Yayınlarına ait. Temelini sağlamlaştıranların bir sonraki seviyeye geçmek için çözebileceği kitaplardan biridir. Kaliteli, zorlayıcı ve yeni nesil sorular barındırmaktadır.

4-Palme Yayınları | AYT Matematik Soru Bankası

4 2

Bir diğer orta seviye kitabımız Palme Yayınlarına ait. Yeni sınav sistemlerine yönelik oldukça kaliteli kitaplar çıkaran Palme Yayınları, bu kalitesini AYT Matematik dersinde de ortaya koyuyor. Özellikle de öğrenciler için soru sayfalarının kenarlarında yer alan bilgi köşesi sayesinde akılda kalıcı şekilde soru çözebiliyorsunuz.


Zor Seviye AYT Matematik Soru Bankası Kitap Önerileri

zor seviye 2024 ayt soru bankasi onerileri

1-Nitelik Yayınları | Matematik Soru Bankası

1 3

İçerisinde bütün konular mevcut. Kitap iki taraflı olarak üretilmiştir. Bir tarafı biraz daha kolay iken diğer tarafı zor ve yeni nesil soruları barındırmaktadır.

2-ÇAP Yayınları | Matematik Soru Bankası

2 3

Her konu başlığı farklı fasikül olarak ayrılmış. Kitapta konu anlatımı ve konuyla alakalı en can alıcı soruları verilmiş. Konu anlatım ve soru bankasını birlikte isteyenlerin, kesinlikle çözmesi gereken kaynaklar arasında yer almaktadır. Yine çokça tavsiye edilen bir kitaptır.

3-Karekök Yayınları | AYT Matematik Zoru Bankası

3 3

Kitapta zor ve seviyeli soru tipleri mevcut. Genelde olimpiyatlara hazırlanan lise öğrencileri için ilk başlangıç kitaplarından biridir. AYT Matematikte zirve olmak isteyenlerin tercih edebileceği türden bir kitaptır.

4-Apotemi Yayınları | AYT Matematik Soru Fasikülleri

4 3

Zor ölçekte önerebileceğimiz son kaynak Apotemi Yayınlarına ait. AYT Matematik konuları farklı fasiküller şeklinde satılıyor. Fasikül içerisinde önce konunun detayı yer alıyor ardından kolaydan en zora doğru sorular yer alıyor. Matematik alanında ciddi başarı düşünenlerin bu kitabı alması gerekiyor. Zira sorular herkesin çözebileceği türden değil.



👇 İlginizi Çekebilir 👇

👉AYT Matematik Konuları 2024 PDF

Bizi Instagram’ dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu