Bilgi Havuzu

2024 ALES En İyi 10 Kaynak Önerisi – Güncel

2024 ALES En İyi 10 Kaynak Önerisi – Güncel. Kariyerine akademik olarak devam etmek isteyen adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES’e girmeleri gerekmektedir. Bu yazımızda ALES’e hazırlanırken kaynak olarak kullanabileceğiniz ALES’ hazırlık Youtube Kanalları ve ALES’e hazırlık için kaynak ve kitap önerilenden faydalanabilirsiniz.

2024 ALES En İyi 10 Kaynak Önerisi

2024 ales en iyi 10 kaynak onerisi

Gelecek kariyer planlarında akademik olarak devam etmek isteyen adaylar ilgili kurumlara girebilmek için ALES sınavına girmeleri gerekmektedir. Biraz daha açacak olursak; Üniversite ve yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda ALES sınavına girilmiş olması gerekmekte olup ALES puanı göz önünde bulundurulmaktadır.

Bununla birlikte ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemine ALES denir. ÖSYM tarafından yıla 3 kez yapılan ALES sınavında toplamda100 soru için 150 dakika yani 2,5 saatlik süre verilir. Yazımızın devamında 2024 ALES En İyi 10 Kaynak Önerisini, ALES Youtube kanal önerileri ve ALES kaynak kitap Önerisini bulabilirsiniz.


ALES Hazırlanan Adaylar İçin En İyi YouTube Kanal Önerileri

ales hazirlanan adaylar icin en iyi youtube kanal onerileri

Benim Hocam

ALES matematik için BH’den İlyas Güneş ve Deniz Atalay hocaların videolarından yararlanılabilir. Her iki hoca da orta seviyede bir anlatım yapmaktadır.

Benim Hocam Youtube Kanalı İçin TIKLAYINIZ


Şifreli Matematik

Matematik alt yapısı olmayanlara yönelik kanaldır. Matematiği herkesin anlayabileceği şekilde anlatmaktadır.

Şifreli Matematik Youtube Kanalı İçin TIKLAYINIZ


Orkun Dikmen

ALES matematik videolarının yanında özellikle sayısal mantık ve sözel mantık videoları da çok başarılıdır.

Orhun Dikmen Youtube Kanalı İçin TIKLAYINIZ


Yektuğ Mat

YKS-AYT üzerine matematik videolarının olduğu YouTube kanalıdır. ALES’e hazırlanırken de rahatlıkla kullanılabilir.

Yektuğ Mat Youtube Kanalı İçin TIKLAYINIZ


Rüştü Hoca

Türkçe sorularının çözüm tekniklerini göstermektedir. Sınav da eğer Türkçe sorularda çok vakit kaybediyorsanız kesinlikle Rüştü hoca videolarına göz atın.

Rüştü Hoca Youtube Kanalı İçin TIKLAYINIZ


ALES Hazırlanan Adaylar İçin En İyi Kaynak Önerileri

ales hazirlanan adaylar icin en iyi kaynak onerileri

1-Benim Hocam Yayınları 4 Adımda Sözel Mantık Video Ders Notları

ales hazirlanan adaylar icin en iyi kaynak onerileri 1

Birçok öğrencinin tavsiye ettiği ve sözel mantık soruları ile başı dertte olan öğrencileri için Benim Hocam Yayınları, ders notları ve videolu konu anlatımı sayesinde ,soruları çözemediğiniz veya nasıl çözeceğinizi bilmediğiniz noktalarda imdadınıza yetişiyor.

Açıklayıcı ve akıcı anlatımı sayesinde sizlere sözel mantık sorularının püf noktalarını söylüyor, hızlı ve doğru şekilde soruları çözmenizi ve nerelerde hata yaptığınızı öğrenmenizi sağlıyor.

2-Yargı Yayınevi Yargı Yayınları Ales Vıp Tamamı Çözümlü Çıkmış Sorular Fasikül Fasikül Son 10 Sınav

ales hazirlanan adaylar icin en iyi kitap onerileri

Tamamı Çözümlü Çıkmış Sorular Fasikül Fasikül Son 10 Sınav da yer alıyor. Son derece güncel ve başarılı bir kaynak olduğundan ALES kitap önerisi olarak en çok paylaşılan kaynaklardandır. Kaynakta son 10 sınavdan derlenmiş sorular yer alır. Bu nedenle en çok tercih edilen ALES kitapları arasında yer alır.

Böylece ALES adayı yalnızca bilgi düzeyini değerlendirmekle kalmaz aynı zamanda eksik olduğu konuları da doğru bir şekilde belirleyip çalışmalarını bu noktalara yönlendirebilir. Çözümler sayesinde konuları tekrar etme ve hedeflerine emin adımlarla ilerleme şansını yakalayabilir.

3-Yediiklim Yayınları – ALES Tamamı Çözümlü Son 7 Yıl Çıkmış Sorular

“Yediiklim Yayınları” tarafından hazırlanan ve son 7 yıl içerisinde ALES’te çıkan yayınlanmış tüm soruları içeren kitap gerçek anlamda kaliteli bir çalışma olmuş. Toplu bir şekilde çıkmış sorulara ulaşmak isteyenler için yararlı olabileceği düşündüğümüz çıkmış sorular kitabı aynı zamanda tamamı çözümlü olmasıyla da takıldığınız sorularda çok kısa süre içerisinde çözüme ulaşmanıza imkan tanınıyor. Son olarak kitap toplamda ise 888 sayfadan oluşuyor.

4-Pegem Akademi Yayıncılık – Video Destekli ALES Konu Anlatımlı

“Pegem Akademi Yayıncılık” tarafından hazırlanan ve Kenan Osmanoğlu ile Kerem Köker’in yazdığı “Video Destekli ALES Konu Anlatımlı” kitabı 976 sayfa sayısına sahip ve bu sayfa ile ALES’e hazırlıkta adaylara dolu dolu bir içerik sunduğu söyleyebiliriz. Kitap aynı zamanda teknolojik imkanları da içerisinde barındırarak adaylara daha etkili olmayı amaçlıyor. İçeriğinde QR kodu desteği, pegemakademi uygulaması ile ücretsiz video dersler gibi imkanlar bulunuyor.

5-Yargı Yayınları Benzersiz Paragraf Klas 

ales hazirlanan adaylar icin en iyi soru bankasi onerileri

Öğrencilerin ihtiyacı olan bir çok konuyu barındıran Yargı Yayınları paragraf soru bankası, içerisinde paragraf çözme stratejileri , bilimsel ve akademik metinler , taktik bilgiler ve bir çok soru içermesi ile öğrencilere büyük fayda sağlıyor.

6-Hız ve Renk Tyt Ayt Paragraf Soru Bankası

ALES paragraf soru bankası öneri olarak verilebilecek en iyi kaynaklardan biri Hız Ve Renk Tyt Ayt Paragraf Soru Bankası. Basamaklı zaman yönetimi sistemiyle hazırlanmış olan Hız Ve Renk Tyt Ayt Paragraf Soru Bankası’ndaki testlerin kurgusu bu prensiple yapılmış. Zorluk seviyesi sayesinde adayın en üst seviye sorularla kendini denemesini sağlar.

Hız Ve Renk Tyt Ayt Paragraf Soru Bankası ile konu eksiklerini tespit edebilirler, pekiştirme için ayrı ayrı sunulan içeriklerden yararlanabilirler. Hız Ve Renk Tyt Ayt Paragraf Soru Bankası videolu çözüm içerikleriyle öğrencilere soru çözümleri ve ipuçları konusunda destek sağladığından TY, KPSS, DGS, AYT ve ALES gibi farklı sınavlarda kullanılabilecek seviyesiyle dikkat çekiyor.

7-Yargı Yayınları – ALES VIP Soru Bankası

“Yargı Yayınları” tarafından hazırlanan “VIP Soru Bankası” toplamda 484 sayfadan oluşuyor ve içeriğinde yer alan çözümlü testler, tarama testleriyle de dikkat çekiyor. Bu sayede kendinizi sınava daha iyi hazırlayabilir, hatalarınızı çok daha rahat görebilirsiniz. Kitabın son olarak yeni sınav sistemine göre güncellendiğini de belirtelim.

8-Pegem Akademi Yayıncılık – ALES Tamamı Çözümlü 10 Deneme

ales hazirlanan adaylar icin en iyi deneme onerileri

“Pegem Akademi Yayıncılık” tarafından ALES adayları için oldukça kaliteli hazırlanan “ALES 10’lu deneme” sayesinde kendinizi ALES öncesi sınayabilir veya çalışma süresince gelişiminizi izleyebilirsiniz. ALES’te kaliteli ve ÖSYM’ye yakın deneme bulmanın zor olduğunu düşürsek bu deneme seti ilaç gibi gelebilir.

9-İnformal Yayınları ALES Matematiğin Kara Kutusu

Soru bankası öneri olarak adı geçen diğer bir kaynak İnformal Yayınları ALES Matematiğin Kara Kutusu Tek Kitap Tamamı Çözümlü Konu Özetli Çıkmış Soru Bankası’dır. ALES soru bankası öneri listesinde yer alan İnformal Yayınları ALES Matematiğin Kara Kutusu Tek Kitap Tamamı Çözümlüdür.

Konu Özetli Çıkmış Soru Bankası yeni nesil sorulardan eklemeler yapılarak yeniden oluşturulmuş ve ÖSYM’nin özellikle son yıllardaki seçme sorularını içeren önemli bir arşivdir. Ayrıca konu özeti de vardır.

10-Hoca Kafası yayınları Kafala Soru Bankası

Test çözmeye başlamadan önce sizlere konuları kısa kısa anlatarak hatırlamanıza yardımcı olan Hoca Kafası Yayınları soru bankası, unuttuğunuz yerleri hatırlamanızı ve sorularla birlikte pekiştirmenizi hedefliyor. Sınava hazırlanan öğrencilerin çok tercih ettiği soru bankası aynı zamanda çözümlü olması sayesinde de hatalarınızı görmenizi ve düzeltmenizi de sağlıyor.


İlginizi Çekebilir👇

👉Yıllara Göre ALES Çıkmış Sorular PDF İndir

👉ALES 2023 Puanı Kaç Yıl Geçerlidir? 

👉Ücretsiz ALES Deneme Sınavı 2023 PDF İndir

👉 ALES Türkçe Çıkmış Sorular PDF İndir (Tamamı)

Bizi Instgram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu