Bilgi Havuzu

2024 AYT Edebiyat Kaynak Kitap Önerileri – Yeni Nesil

2024 AYT Edebiyat Kaynak Kitap Önerileri – Yeni Nesil. Bu yazımızda 2024 AYT sınavına hazırlanan adaylar için, Güncel Müfredata uygun Kolay, Orta ve Zor AYT Edebiyat Konu Anlatımı ve Soru Bankası Kitap Önerileri listesini hazırladık.

2024 AYT Edebiyat Kaynak Kitap Önerileri

2024 ayt edebiyat kaynak kitap onerileri

ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavına her yıl olduğu gibi 2024 yılında da yapılacaktır. 2024 YKS girecek adaylar  sınav öncesi AYT Edebiyat Kaynak Kitap Önerileri ve AYT Edebiyat Soru Bankası Önerilerini araştırmakta. Hal böyle olunca bizde 2024 YKS girecek adaylara faydalı olması açısından, daha önceki yıllarda derece yapmış öğrenciler ve uzman öğretmenler tarafından tavsiye edilen 2024 ÖSYM Yeni Nesil Kolay, Orta ve Zor AYT Edebiyat Kaynak Kitap Önerilerini kolaydan zora doğru sıraladık.

Yazımızın devamında 2024 ÖSYM Yeni Nesil Kolay, Orta ve Zor AYT Edebiyat Kaynak Kitap Önerileri ve Soru Bankası Listesini bulabilirsiniz…


2024 AYT Edebiyat Konu Anlatım Kitap Önerileri

2024 ayt edebiyat konu anlatim kitap onerileri

1-Okyanus Yayınları Edebiyat Konu Anlatımı

1 4

“Okyanus Yayıncılık” tarafından piyasaya sunulan “AYT Türk Dili ve Edebiyatı Özel Ders Konseptli Konu Anlatımı” kitabı kolay seviyeden başlayarak edebiyatta temel atmak isteyenler veya edebiyatta tekrar yapmak isteyenler için oldukça yararlı olabilecek bir kitap hazırlamış. Metin Kirazlı tarafından yazılan kitap toplamda 368 sayfadan oluşuyor. Seviye olarak ise herkese hitap ettiği için kolay ve orta-kolay seviyede denilebilir.

2-Palme Yayınevi – AYT Edebiyat Konu Anlatımlı

2 4

Yıllardır YKS’ye hazırlananlar arasında en öncelikli tercih olan Palme Yayınevi‘nden çıkan “YKS AYT Edebiyat Konu Anlatımlı” kitabı “Yeni Öğretim Programına Uygun” hazırlanmış şekilde adayları bekliyor. Yazarlığını Taylan Tatlı‘nın yaptığı kitap toplamda 512 sayfadan oluşuyor ve adayları dolu dolu bir içerik bekliyor.

3-Limit Yayınları Edebiyat El Kitabı

3 4

Bu kitap edebiyatın en ince ve önemli ayrıntılarını ele almış, sınavlarda pek çok yerden soru yakalamış ve edebiyat hocalarının dilinden düşüremediği bir kitaptır. Edebiyatı seven ve sınav dışında herhangi bir edebiyat konusunda araştırma yapan arkadaşlarımızın da faydalanabileceği bir kitaptır. Eğer hala edebiyat kaynağı almadıysanız uzman hocalarımız tarafından en çok önerilen kitaplar arasında olduğunu belirtmek isterim. Bunun dışında ezber konusunda sıkıntı çeken arkadaşlar için “öykülü yorum” kısmını oluşturmuş ve konu anlatımında ezber açısından farklı bir yöntem geliştirmiştir.

4-Yayın Denizi Edebiyat Konu Anlatımı

4 4

Bu kitapta sınavda sorulmuş olan soruların içeriklerini karşılaması kitabı benzerlerinden ayırıyor. Yine pek çok öğrencinin ve alanında uzman hocaların tavsiye ettiği bu kitabı sizde alarak faydalanabilirsiniz.

2024 YKS (TYT-AYT) Türkçe YouTube Kanal Önerileri


Kolay Seviye 2024 AYT Edebiyat Soru Bankası Önerileri

kolay seviye 2024 ayt edebiyat soru bankasi onerileri

1-Okyanus Yayınları Edebiyat Soru Bankası

1 5

Uzun yıllardır sınavlara hazırlık konusunda tecrübeli olan Okyanus Yayınları, TYT-AYT alanında da kendini gösteriyor. Başlangıç olarak bu kitabı da tercih edebilirsiniz.

2-Yayın Denizi Edebiyat Soru Bankası

2 5

Soru çözümünde ilk adım olarak başlayabileceğiniz bir kitap olup, sorularının çok zorlayıcı nitelikte olmadığı söyleniyor. Öğrenciler tarafından beğenilen ve yeni öğrenilen konuyu pekiştirmede faydalı olabileceği düşünülüp tavsiye edilen kitaplar arasında yer almaktadır.


Orta Seviye 2024 AYT Edebiyat Soru Bankası Önerileri

orta seviye 2024 ayt edebiyat soru bankasi onerileri

1-Karekök Yayınları Edebiyat Soru Bankası

1 6

Orta ölçekte önerebileceğimiz son kitap Karekök Yayınlarına ait. Zorlayıcı, tuzak ve düşündürücü sorular çözmek isterseniz Karekökü tercih edebilirsiniz.

2-Altın Anahtar Yayınları Edebiyat Soru Bankası

2 6

Eğer “Ben çok kolay olsun istemiyorum, orta seviye olsun, farklı soru tarzlarıyla kendimi geliştireyim.” diyorsanız bu yayının “Türk Edebiyatı Soru Hazinesi” kitabı, konuştuğumuz alanında uzman kişiler tarafından en çok tavsiye edilen kitaplar arasında.

3-Palme Yayınları Edebiyat Soru Bankası

3 5

Bu kitap yine orta derece olup kendini geliştirmek ve bir üst seviyeye geçmek isteyen arkadaşlarımız için tavsiye edilen kitaplar arasında.


Zor Seviye 2024 AYT Edebiyat Soru Bankası Önerileri

zor seviye 2024 ayt edebiyat soru bankasi onerileri

1-Limit Edebiyat Soru Bankası

1 7

Zor seviye olarak nitelendirilen bu kitapta da konu anlatımında olduğu gibi ince ve önemli ayrıntılara çokça değinilmiş, edebiyatta “bu kesin çıkmaz” dediğimiz fakat çıkabilecek soruları da alarak soru çeşitliliği genişletilmiştir. Eğer edebiyatı ayrıntılarıyla birlikte öğrenmek istiyorsanız bu kitabı tercih edebilirsiniz.

2-Bilgi Sarmal Edebiyat Soru Bankası

2 7

Zor ölçekte önerebileceğimiz ilk kitap Bilgi Sarmal Yayınlarına ait. Son dönemlerde kaliteli kitaplarıyla adından söz ettiren Bilgi Sarmal Yayınları, edebiyat alanında kaliteli soruları bulabileceğiniz bir kaynak.

3-Data Yayınları Edebiyat Soru Bankası

3 6

Zor ölçekte önerebileceğimiz son kitap Data Yayınlarına ait. Bu kitap yine zorlayıcı nitelikte olup, öncesinde daha kolay kaynakları çözüp daha sonra bu kaynağı çözümenizi tavsiye ediyoruz.



👇 İlginizi Çekebilir 👇

👉AYT Edebiyat Konuları 2024 PDF

Bizi Instagram’ dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu