Özel Üniversite Ücretleri

Koç Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024 – Ödeme Koşulları Nasıldır?

Koç Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024 – Ödeme Koşulları Nasıldır? bu yazımızda Koç Üniversitesi özel mi devlet mi? eğitim ücretleri ve ödeme koşulları hakkında bilgi vereceğiz. Gelin birlikte Koç Üniversitesi yıllık Ne Kadar, Kaç Taksit? Koç Üniversitesi Tercih İndirimi Var mı? öğrenelim…

Koç Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024

koc universitesi egitim ucretleri 2023 2024

YKS sınavı sonrasında tercih yapacak adaylar Özel Üniversite Ücretleri hakkında araştırma yapmaya başladı. Devlet ve Vakıf Üniversiteleri yanı sıra Özel Üniversite tercih edecek adaylar Özel Üniversite Ücretlerini merak ediyor. Özel Üniversite Ücretleri her Bölüm İçin Yıllık olarak hesaplanır. Bu yazımızda, Özel Üniversiteler listesinde yer alan Koç Üniversitesi Eğitim Ücretlerini bulabilirsiniz..

1993 yılında İstinye’de bulunan geçici kampüsünde eğitime başlamıştır ve ilk ders 4 Ekim 1993 tarihinde yapılmıştır. İlk lisans mezunlarını 1997 yılında vermiştir. Koç Üniversitesi, 2000 yılında Rumeli Feneri’ndeki daimi kampüsüne taşınmıştır.

Times Higher Education’ın 2015 yılında yayınladığı 50 yaş altı en iyi üniversiteleri sıralamasında Koç Üniversitesi 51. sırada yer almıştır.[7][8] Times Higher Education’ın en iyi Türk üniversiteler sıralamasında ise 1. olmuştur.

Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul’da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri’nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.


Koç Üniversitesi 2023-2024 Yılı Eğitim Ücretleri Listesi

koc universitesi 2023 2024 egitim ucretleri listesi

Özel Üniversitelerden olan Koç Üniversitesi resmi web sitesinde yayınlanan verileri aşağıdaki gibidir.

Koç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2023-2024 ders yılında yerleştirilen öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 520.000 TL’dir; Tıp Fakültesi için yarı burslu KDV dâhil 358.000 TL’dir*, Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için KDV dâhil 520.000 TL’dir. Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.

Koç Üniversitesi’nde eğitim ücretleri yarıyıl bazında belirlenir ve ilan edilir. Güz dönemi için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 260.000 TL’dir. Üniversite kayıt döneminde sadece Güz dönemi ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 300.000 TL olacaktır.

Üniversite kayıt döneminde yıllık ücret ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi ücreti için de Güz dönemi eğitim ücreti uygulanır. Ödeme Güz ve Bahar yarıyıllarındaki dersleri kapsayacaktır.

Lisans eğitim ücreti yemek, yurt ve ulaşım giderlerini kapsamaz.

Ücretlere %10 Katma Değer Vergisi (KDV) dahildir. KDV oranında bir değişiklik olması durumunda ücretlere aynı oranda yansıtılacaktır.

*Koç Üniversitesi Tıp Fakültesine YKS ile sadece tam burslu ve yarı burslu öğrenciler yerleşmektedir.

Tüm öğrencilere yurt imkanı ücret karşılığı verilmektedir.

Koç Üniversitesi yaklaşık her üç öğrencisinden birine burs imkanı sağlamaktadır. Burslarımız karşılıksızdır ve normal öğrenim süresince devam etmektedir. Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi artı dört yıl (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı altı yıl); Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıfa başlayan öğrenciler için ise dört yıldır.(Tıp Fakültesi için altı yıldır)

Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı burs kaybı yaşamazlar. Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam edebilir. Herhangi bir burs kontenjanından Koç Üniversitesinin bir lisans programına yerleşip bu programı tamamlamış veya ayrılmış olanlar herhangi bir burs indiriminden yararlanamazlar. Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.

Daha önceki yıllarda Koç Üniversitesi’nin veya Türkiye’de başka bir üniversitenin lisans programlarına merkezi yerleştirme sınavı ile yerleştirilmiş olan öğrenciler, Koç Üniversitesi’nin bir lisans programına tam burs kontenjanından yerleştirilirlerse tam burs imkânından yararlanamazlar.

Koç Üniversitesi Burslar Hakkında Bilgi

  • Üniversite giriş sınav sonucuna göre Koç Üniversitesi’ne burslu olarak yerleştirilen öğrenciler için tam burs ve %50 burs imkânı sunulmaktadır.
  • 2023 kontenjanlarımızın %42’si Tam ve Kısmi burslu (%50) öğrencilere ayrılmıştır. Bu oran %38 tam bursa eş değerdir. (Bu sayılara tahmini Anadolu Bursiyeri öğrenci sayısı dahil edilmiştir.)
  • Burslar üniversite giriş sınavı başarısına göre verilmekte olup, ayrıca destek burslarından faydalanma imkânı da mevcuttur. (KUDEB Programını inceleyiniz.) Burslarımız karşılıksızdır ve normal eğitim – öğrenim süresince devam etmektedir.
  • Koç Üniversitesi’nde burslar eğitim-öğretim ücretinden çeşitli oranlarda muafiyet sağlar, karşılıksızdır ve normal eğitim-öğretim süresince devam eder. Bursa esas normal eğitim-öğretim süresi Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi (4 yarıyıl) artı 8 yarıyıl (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı 12 yarıyıl); Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıftan başlayan öğrenciler için 8 yarıyıldır (Tıp Fakültesi için 12 yarıyıldır); Hemşirelik Fakültesi öğrencileri hariç çift ana dal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı süresi artı 10 yarıyıldır (Tıp Fakültesi için Hazırlık Programı süresi artı 14 yarıyıldır).
  • Üniversitenin düzenlemeleri dahilinde öğrenimlerine ve derslerine devam eden öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı yukarıda belirtilen sürenin dolmasından önce burs kaybı yaşamazlar.
  • Koç Üniversitesi programlarına burslu olarak yerleştirilen öğrenciler Üniversitenin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam edebilir. Felsefe, Tarih, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Karşılaştırmalı Edebiyat, Matematik, Fizik, Kimya ve Hemşirelik bölümlerine yerleşen burslu öğrenciler başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri halinde bursluluk haklarını kaybederler. Diğer bölümlere yerleşen öğrencilerin başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri durumunda bursluluk haklarının devamı geçiş yapmak istedikleri bölümün bağlı olduğu fakültenin değerlendirmesine ve onayına tabidir.  Uluslararası Bakalorya (IB), Fransız Bakaloryası, Matura ve ABITUR Diploması ile yatay geçiş yapacak öğrenciler de bu uygulamaya dahildir. Diğer bölümlere yerleşen tam burslu öğrencilerin başka bir bölüme kurum içi yatay geçiş ile geçmeleri durumunda bursluluk haklarının devamı geçiş yapmak istedikleri bölümün bağlı olduğu fakültenin değerlendirmesine ve onayına tabidir.
  • Daha önceki yıllarda Türkiye’de Koç Üniversitesi’ne veya başka bir üniversitenin lisans programına yerleştirilmiş olan öğrenciler Koç Üniversitesi’nin bir lisans programına tam burs kontenjanından yerleşseler bile, tam burs imkânından yararlanamazlar, ancak %50 Burslu olarak kayıt yaptırabilirler.

Koç Üniversitesi Destek Bursu Programı (KUDEB)

2022- 2023 eğitim yılında, Yükseköğretim Kurumları sınavı (YKS) ile öğrencilerin yerleşebileceği iki temel burstan (Tam Burs ve % 50 Burs) biri olan % 100 Tam Burs, eğitim ve öğretim ücretinden muafiyeti ifade eder. Buna göre Üniversitemize % 100 Tam Burs ile yerleşen öğrencilerimiz Koç Üniversitesi Destek Bursu Programı(KUDEB) kapsamında verilen ihtiyaç burslarından bir ve/veya birkaçını alma hakkına sahip olabileceklerdir. Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere yurtlarda ücret ödemeden kalma olanağı, aylık masraflara katkı (cep harçlığı) ve ders kitabı giderlerine katkı ihtiyaca bağlı olarak ve Üniversitenin düzenlemeleri dahilinde devam etmek üzere sağlanabilir.

KUDEB Programı’na başvuru için öğrencilerden istenen tüm belgeler gizli tutulacaktır ve yalnızca KUDEB Programı değerlendirmesinde kullanılacaktır.

Başvuru detaylarını ve ayrıntılı bilgiyi Burslar Koordinatörlüğü KUDEB sayfasından edinebilirsiniz.

Burslar

%100 Burs (Tam Burs)

Koç Üniversitesi’nin Tam Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinden muafiyet sağlar. Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere yurtlarda ücret ödemeden kalma olanağı aylık  masraflara katkı (cep harçlığı) ve ders kitabı giderlerine katkı ihtiyaca bağlı olarak ve Üniversitenin düzenlemeleri dahilinde devam etmek üzere sağlanabilir. İhtiyaç dâhilinde yapılacak başvurular tercih döneminden başlayarak değerlendirilir. (KUDEB Programını inceleyiniz.)

%50 Burs (Destek Bursu)

Koç Üniversitesi’nin %50 Burslu programına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinin yarısını kapsar.

GSB Sporcu Bursu

GSB tarafından Koç Üniversitesi Milli Sporcu Bursu kapsamında belirlenen sporcu öğrenci kontenjanı 15’dir. Tercih döneminde başvuracak adayların, GSB’den almış olduğun uygunluk belgesi, millilik belgesi,  üniversite sınav sonuç belgesi (YKS yerleştirme sıralaması ilk 100.000 içerisinde olan milli sporcuların yapacakları başvurular), Koç Üniversitesi’nde tercih etmek istedikleri bölümleri sports@ku.edu.tr mail adresine gönderen adayların başvuruları en kısa sürede değerlendirmeye alınacaktır.

Şehit Çocukları Bursu

Üniversitemize 2023 YKS yerleştirme sıralaması ilk 100.000 içerisinde yer alan, daha önceki yıllarda Türkiye’de bir lisans programına yerleştirilmemiş olan ve yerleştiği tarihte şehit çocuğu olan, burssuz ve %50 burslu programlarından birine girme hakkı kazanan tam burslu olarak kabul edilmektedir. Tam burs eğitim ücreti muafiyetini sağladığından ek burslar için KUDEB’e başvurulması gerekmektedir.

Bu öğrenciler tercih döneminde şehit belgelerini kudeb@ku.edu.tr adresine mail atarak onaylarını alabilirler.

Öğrenci Dekanlığı Çalışan Öğrenci Programı

Koç Üniversitesi öğrencilerine, üniversitenin çeşitli bölümlerinde ilgili mevzuata göre Üniversite eğitimleri süresince ücret karşılığı çalışarak deneyim  elde etme imkânı sunar.

Lisans Eğitim Ücreti

Koç Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ücrete tabidir. 2023-2024 ders yılında yerleştirilen öğrenciler için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 520.000 TL’dir; Tıp Fakültesi için yarı burslu KDV dâhil 358.000 TL’dir*, Yabancı Dil Hazırlık Programı ücreti tüm bölümler için KDV dâhil 520.000 TL’dir. Eğitim-öğretim, yurt ücretleri ve burslar her yıl Mütevelli Heyeti tarafından, maliyet artışları ile o yılın Üniversite bütçesi göz önünde tutularak saptanır.

Koç Üniversitesi’nde eğitim ücretleri yarıyıl bazında belirlenir ve ilan edilir. Güz dönemi için eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 260.000 TL’dir. Üniversite kayıt döneminde sadece Güz dönemi ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi eğitim-öğretim ücreti Tıp Fakültesi dışındaki programlar için KDV dâhil 300.000 TL olacaktır.

Üniversite kayıt döneminde yıllık ücret ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi ücreti için de Güz dönemi eğitim ücreti uygulanır. Ödeme Güz ve Bahar yarıyıllarındaki dersleri kapsayacaktır.

Lisans eğitim ücreti yemek, yurt ve ulaşım giderlerini kapsamaz.

Ücretlere %10 Katma Değer Vergisi (KDV) dahildir. KDV oranında bir değişiklik olması durumunda ücretlere aynı oranda yansıtılacaktır.

Uyarı: Sitemizdeki veriler tamamen bilgilendirme amaçlıdır.  Belirtilen ücretlerden bazıları KDV dâhil ve bazıları ise KDV hariç fiyatlardır. Tercih yapmadan önce ÖSYM kılavuzunu dikkatlice kontrol ediniz.  Tercihlerinizi kesinleştirmeden önce lütfen ÖSYM verilerini ve ilgili üniversitenin resmi web sayfasını kontrol ediniz


Koç  Üniversitesi Eğitim Ücretleri Ödeme Koşulları

koc universitesi egitim ucretleri 2023 2024 odeme kosullari

Özel Üniversitelerden olan Koç Üniversitesi eğitim Ücretleri Ödeme Koşulları resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz.

  • Koç Üniversitesi’nde eğitim ücretleri yarıyıl bazında belirlenir ve ilan edilir.
  • Kayıt döneminde yıllık ücret ödemesi yapılırsa, Bahar dönemi ücreti için de Güz dönemi eğitim ücreti uygulanır. Ödeme Güz ve Bahar yarıyıllarındaki dersleri kapsayacaktır.
  1. Ödeme Seçenekleri:

Peşin veya taksitli olarak iki ödeme planı bulunmaktadır. Taksitli ödemeler yalnızca Yapı ve Kredi Bankası aracılığıyla yapılmaktadır. Peşin ödemelerin yapılabileceği banka bilgilerini gösteren tablo ve 2022–2023 yılı Güz, Güz&Bahar ve Bahar dönemleri eğitim ücretleri tablosu (bursluluk oranına ve lisans programlarına göre) aşağıda sunulmaktadır.

    1. Peşin Ödeme Seçeneği:

Eğitim ücreti ödemelerinin havale ile yapılması mümkün değildir. Bunun yerine ödemeler, sadece anlaşmalı bankaların sistemleri üzerinden öğrenci TC Kimlik numarası ile yapılabilmektedir. Banka bilgileri ve ödeme kanalları detayı aşağıda verilmiştir.

Anlaşmalı Bankalar

İnternet Menü

Vezne

ATM

  İnternet Bankacılık

Mobil Bankacılık

1-     Yapı ve Kredi

Kurumsal-Bireysel Şube / Ödemeler / Üniversite Ödemeleri

Var

      

Var

2-     Garanti

Bireysel Şube / Ödemeler / Üniversite Ödemeleri

Var

Var

Var

Var

3-     İş Bankası

Bireysel Şube / Ödemeler / Üniversite Ödemeleri

Var

Var

Var

Var

4-     Akbank

Bireysel Şube / Ödemeler / Üniversite Ödemeleri

Var

 –

Var

Var

5-     TEB

Bireysel Şube / Fatura Ödeme / Diğer

Var

Var

Var

Var

Öğrencilerimizin bu usullere uygun ödeme yapmaları gerektiğini önemle belirtir; bu usullere uygun ödeme yapılmadığı durumlarda ders seçimi yapılamayacağını hatırlatırız.

Koç Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi hariç diğer tüm lisans bölümlerinin ücretleri aynıdır.

Tüm Lisans Ücretleri (Güz Dönemi)

         Peşin Ücret**

Ücretli (Tıp Fakültesi Haricindeki Tüm Lisans Programları)

          139.000,00

Ücretli (Tıp Fakültesi)

          191.150,00

Destek Burslu %50 (Tıp Fakültesi Haricindeki Tüm Lisans Programları)

            69.500,00

Destek Burslu %50 (TIP FAKÜLTESİ) *

            95.575,00

Tüm Lisans Ücretleri (Güz ve Bahar Dönemi)

         Peşin Ücret**

Ücretli (Tıp Fakültesi Haricindeki Tüm Lisans Programları)

          278.000,00

Ücretli (Tıp Fakültesi)

          382.300,00

Destek Burslu %50 (Tıp Fakültesi Haricindeki Tüm Lisans Programları)

          139.000,00

Destek Burslu %50 (TIP FAKÜLTESİ) *

          191.150,00

Tüm Lisans Ücretleri (Bahar Dönemi)

         Peşin Ücret**

Ücretli (Tıp Fakültesi Haricindeki Tüm Lisans Programları)

          160.000,00

Ücretli (Tıp Fakültesi)

          220.000,00

Destek Burslu %50 (Tıp Fakültesi Haricindeki Tüm Lisans Programları)

            80.000,00

Destek Burslu %50 (TIP FAKÜLTESİ) *

          110.000,00

*%50 Destek Burslu Tıp öğrencilerinden İngilizce Hazırlık (ELC) okuyacak olanlar, Lisans %50 Destek bursu ücreti ödeyeceklerdir.

**Yukarıdaki tutarlar dönemlik tutarlar olup, İndirimler hariç KDV dahil rakamlardır. Öğrenciler için ödenmesi gereken tutarları (burs ve/veya indirim oranları dahil), yukarıda belirtilen banka kanallarından, öğrencinin TC kimlik numarasını girerek öğrenebilirsiniz.

1.2 Taksitli Ödeme Seçeneği:

Taksitli ödemeler yalnızca finans kuruluşu aracılığıyla yapılmaktadır.

Koç Üniversitesi’ne kayıt yapılabilmesi için taksit işlemlerinin tamamlanması ve Finans kuruluşundan taksit onayının alınmış olması gerekmektedir.   

Taksit yapan finans kurumu:

  • Yapı ve Kredi Bankası: Yapı Kredi hızlı başvuru kanallarından (Yapı Kredi Mobil ” Ödemeler>Okul Ödemeleri>Taksitli Eğitim Sistemi”, Müşteri İletişim Merkezi “444 0 444”, şubeler, www.yapikredi.com.tr’de yer alan Taksitli Eğitim Sistemi sayfası ve “KOCUNIEGT” okul kodu ile SMS) başvuru yaparak, başvuru sonucunuzu birkaç dakika içinde öğrenebilirsiniz.
    • Başvuru onayı sonrası Taksitli Eğitim Sistemi talimat girişi için, Yapı Kredi Mobil ” Ödemeler>Okul Ödemeleri>Taksitli Eğitim Sistemi”, Müşteri İletişim Merkezi “444 0 444” ve şubelerimizi arayarak ya da ziyaret ederek işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Koç Üniversitesi Nerede?

Koç Üniversitesi İletişim

  • Adres: Kayıt ve Öğrenci İşleri Direktörlüğü Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer İstanbul Türkiye
  • registrar@ku.edu.tr
  • Tel: +90 212 338 10 00

Kapadokya Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024

Kadir Has Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024

İzmir Tınaztepe Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024

İzmir Ekonomi Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024

İstinye Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024

İstanbul Ticaret Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024

İstanbul Rumeli Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024

İstanbul Okan Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024


👉 Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eğitim Ücretleri 2023-2024 – Ödeme Koşulları Nasıldır?

Bizi Instagram’dan takip etmek için TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu